AcasăAlteleEconomicAfacere în transportul de mărfuri: 4 lucruri de care să ții cont

Afacere în transportul de mărfuri: 4 lucruri de care să ții cont

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://images.unsplash.com/photo-1446694292248-2c2a7e575b1b?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=1740&q=80

Companiile care activează în industria transportului de mărfuri sunt considerate motorul economiei. Acest sector este vital și valoros pentru societatea modernă deoarece menține lucrurile în mișcare. Materialele pot fi livrate de la furnizori către producători cu ușurință, iar apoi articolele finite sunt transportate către consumatorii din lumea întreagă. Potențialul pieței este uriaș pentru că serviciile de transport se adresează și persoanelor juridice, și celor fizice. Totuși, chiar dacă aproape toți oamenii sunt dependenți de ele, nu este simplu să deschizi și să administrezi un business în transportul de mărfuri. Iată ce trebuie să ai în vedere:

  1. Specificul afacerii

În industria transportului de mărfuri, bunurile sunt concentrate în categorii. O afacere nu poate suporta toate tipurile de servicii, de aceea, este necesar să alegi cu atenție specificul livrărilor. În primul rând, stabilește dacă serviciile de transport vor fi efectuate la nivel național, internațional sau ambele. Mai departe, trebuie analizate domeniile de activitate. Poate fi vorba despre transport de mărfuri și bunuri generale, transport agabaritic, transport de mărfuri perisabile, transport de mărfuri periculoase etc. Tipul de servicii trebuie ales în funcție de complexitatea cererilor de pe piață, urmând ca, pe măsură ce firma crește, să extinzi și gama de servicii oferită. Transportul se referă la orice sarcină care presupune mutarea unor produse dintr-un loc în altul și poate avea o multitudine de forme.

  1. Cerințele legale

Odată stabilit specificul afacerii, este important să iei în considerare autorizațiile, avizele, licențele și permisele necesare pentru desfășurarea activității. Există o mulțime de legi și reglementări care trebuie respectate la nivel intern, dar și în plan internațional. De asemenea, sunt cerințe legale referitoare la condițiile de transport, particularitățile mărfurilor transportate sau echipamentele deținute. Din acest motiv, pentru adaptarea la legislația în vigoare este indicat să apelezi la serviciile unui avocat.

  1. Flota de vehicule

Un business în domeniul transportului de mărfuri poate fi demarat și cu unul sau două camioane. Bineînțeles, flota de vehicule poate fi mărită pe parcurs, în funcție de cerere și de dezvoltarea afacerii. Însă, unul dintre lucrurile esențiale de care trebuie să țină cont orice transportator se referă la vehiculele adecvate, care pot rula în condiții de maximă siguranță. Mai exact, aceasta este o parte a afacerii unde nu trebuie să te gândești să faci prea multe economii. Folosirea unor piese de slabă calitate, reparațiile efectuate la neprofesioniști ori ignorarea primelor semne de defecțiune pot genera consecințe semnificative. Vehiculele reprezintă pilonul principal al afacerii în transportul de mărfuri. Așadar, alege anvelopele de camioane de la Acvila ca să te asiguri că nu vor apărea probleme cu privire la aceste elemente cheie de siguranță. De asemenea, efectuează reparații doar la firme unde poți beneficia de garanție și cumpără piese de schimb noi, calitative.

  1. Activitatea logistică

Ai grijă să nu pici în capcana prețurilor reduse, de dragul unor comenzi. Mai bine stabilește tarife care să-ți acopere toate cheltuielile directe și indirecte. În acest fel, businessul tău va funcționa ca un mecanism bine pus la punct și va genera profit. Totodată, echipează-ți vehiculele cu dispozitive specifice pentru transportul mărfurilor, dacă este necesar. De exemplu, poți avea nevoie de frigidere, camere sau depozite frigorifice. Încearcă să pui la punct o bună activitate logistică astfel încât mașinile tale să plece și să se întoarcă tot timpul încărcate cu mărfuri. Iar dacă ai o flotă mai mare de vehicule te poți gândi chiar și la posibilitatea de depozitare a bunurilor pentru o anumită perioadă, ca să-ți eficientizezi activitatea.

 

Viteza de manipulare și livrare a mărfurilor, dar și transportul lor în deplină siguranță sunt foarte importante pentru satisfacția clienților. O livrare ratată poate însemna enorm pentru o afacere din transport, așa că asigură-te că vehiculele tale sunt bine dotate și că îndeplinești toate cerințele pentru a face față serviciilor solicitate.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA