Acasăsinucidere maramuresAFACERE ILEGALĂ EXTINSĂ - Daily Express: Țigările românești de contrabandă invadează Marea...

AFACERE ILEGALĂ EXTINSĂ – Daily Express: Țigările românești de contrabandă invadează Marea Britanie

DISTRIBUIȚI

Din cauza UE, în Marea Britanie intră anual zeci de milioane de țigări de contrabandă, scrie Daily Express. Mai mult, arată tabloidul situat de partea Brexit, țigările care vin din UE (inclusiv din România) sunt „toxice” (sic!). Ca și când cele care se vând în magazinele din Marea Britanie ar fi sănătoase.

Astfel, se arată în articolul care citează un raport al Philip Morris, peste 120 de milioane de țigări neimpozitate au venit din România, în 2015, o creștere de 600% față de cele 20 de milioane care au intrat în 2014.

Asta ar arăta, în opinia Daily Express, că, o dată cu ridicarea restricțiilor de pe piața muncii pentru români, la 1 ianuarie 2014, a crescut și numărul contrabandiștilor de țigări.

De asemenea, contrabanda globală de țigări în Marea Britanie a crescut cu 300%, în 2015 fiind introduse ilegal în țară 6,7 miliarde de țigări.

Potrivit raportului, aproximativ jumătate din toate țigările ilegale neimpozitate sunt aduse din Uniunea Europeană. Cele mai multe, 1,38 de miliarde, vin din Polonia, 910 milioane din Spania și 150 de milioane din Olanda.

Conservatorul Peter Bone, cel care conduce campania pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat: „Acest raport scoate în evidență unul dintre efectele negative ale deschiderii frontierei pentru cetățenii români, în 2014. Nu numai că au venit cu zecile de mii să trăiască în Marea Britanie, o greutate suplimentară pentru serviciile noastre publice, dar, așa cum sugerează raportul, au adus cu ei o mulțime de produse ilicite și contrafăcute”.

„În calitate de membru al UE, suntem tot mai mult în imposibilitatea de a efectua verificările corespunzătoare în porturile noastre pentru a opri acest flux periculos de mărfuri ilegale”, a mai adăugat Bone.

Sursa: ziarulromanesc.net

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA