Acasăsinucidere maramuresAFACERE - ”Copiii sclavi” confecționează uniforme pentru ISIS

AFACERE – ”Copiii sclavi” confecționează uniforme pentru ISIS

DISTRIBUIȚI

Minori cu vârste între 9 și 13 ani, copii sirieni, sunt angajații unei fabrici de textile ale cărei produse ajung tocmai la cei din cauza cărora au fost nevoiți să fugă din țară.

În loc să meargă la școală, mai mulți copii sirieni confecționează uniforme pentru jihadisti care sunt transportate apoi clandestin peste granița turcă și predate grupării teroriste Statul Islamic. Copiii muncesc 12 ore și primesc 14 dolari pe zi, informează Daily Mail.

Fabrica unde muncesc copiii aparține lui Abu Zakour, un sirian care a fugit din Raqqa (fieful Daesh în Siria) și a deschis această afacere în orașul de frontieră turc Antakya. Dar nu numai teroriștii ISIS sunt clienții lui Zakour, ci și grupările jihadiste Ahrar al-Sham și Jabhat al-Nusra sau rebeli din Armata Siriană Liberă. ”Nu contează de unde sunt clienții mei”, spune Zakour, precizând că ar câștiga mult mai puțin dacă ar confecționa haine civile, în loc de diferite tipuri de costume militare.

Materia primă pentru confecții vine din Istanbul. Fabricile turcești imită în special țesătura modelelor militare rusești și americane, în timp ce motivul deșertului de pe uniforme este foarte apreciat de teroriști. În ce-i privește pe cumpărătorii care trimit aceste haine în teritoriile controlate de Statul Islamic, ei nu spun pentru cine lucrează sau dacă sunt din Raqqa. Totuși, Abu Zakour a mărturisit că destinația finală a uniformelor sale este Raqqa (Siria). Având disperată nevoie de bani, părinții acestor copii care muncesc la frontiera turcă preferă ca ei să producă bani decât să-i trimită la școală, a spus Abu Zakour.

Sursa: stiripesurse.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA