AcasăActualitateSocialADVERTORIAL - Caracteristicile principale ale focarelor de şeminee de fontă şi oţel...

ADVERTORIAL – Caracteristicile principale ale focarelor de şeminee de fontă şi oţel cu şamotă

spot_img

DISTRIBUIȚI

Focarul reprezintă locul în care se produce căldură necesară încălzirii şemineului. Este primul lucru care ar trebui să ne vină în minte atunci când ne gândim la construirea unui şemineu, dar  în cele mai multe cazuri se face abstracţie de  materialul din care acesta este produs. Pentru a face cea mai bună alegere, este important să ştim diferenţele dintre focarele de fontă şi cele din oţel cu şamotă.

Focarele de şeminee pot fi de diferite tipuri şi dimensiuni în funcţie de spaţiul disponibil pentru amplasarea şemineului: dacă acesta este  pentru design sau şi pentru încălzirea casei.

Caracteristicile focarelor se referă la putere, materialul din care sunt făcute, tipul de deschidere şi tipul de sticlă.

Sunt două tipuri de categorii mari în care focarele se împart: materialul din care acestea sunt produse şi tipul de funcţionalitate al acestora.

Materialul se referă la acele focare produse din fontă şi cele din oţel+şamotă iar funcţionalitatea se referă la focarele de tip termocentrală care îşi distribuie căldură prin calorifere şi cele cu distribuţie a căldurii pe aer cald.

Un avantaj al focarelor de fontă este faptul că se încălzesc foarte repede după aprinderea focului.  Aceste modele de focare dezvoltă o putere de ardere mare, ele având o durata mare de viaţă singurul dezavantaj fiind faptul că sticlă focarului trebuie curăţată mai des că cea a focarului de oţel.

Focarele de oţel căptuşite cu şamotă în schimb se încălzesc mai greu, dar după stingerea focului acestea menţin căldură mai mult timp. Şamota este un consumabil care se schimbă odată la 3-4 ani. Datorită temperaturii mai mari care se creează în camera de ardere a focarului căptuşit cu şamotă, sticlă este mult mai curată în comparaţie cu cea a unui focar din fontă. Focarul din oţel căptuşit cu şamotă beneficiază de o ardere a lemnului mai completă şi astfel se ajunge la un randament mai crescut al şemineului.

Echipa Pefoc.ro oferă consultanţă gratuită în privinţa alegerii focarului sau a  oricărui element din care este constituit şemineul. Pe lângă această comercializează şi o gama largă de focare, sobe şemineu, coşuri de fum, şeminee electrice 3D şi alte accesorii pe care le livrează în toată România.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA