AcasăMARAMURESUL ISTORICAdrian Năstase: ”Niciodată nu aș fi făcut o cerere de grațiere către...

Adrian Năstase: ”Niciodată nu aș fi făcut o cerere de grațiere către Băsescu. Mi s-ar fi părut o umilință de neacceptat”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Adrian Năstase a declarat miercuri seară la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, că niciodată nu ar fi făcut vreo cerere de grațiere către Băsescu, pentru că o considera o umilință de nesuportat.

Fostul premier Adrian Năstase a acceptat invitația lui Mihai Gâdea de a veni în platoul emisiunii Sinteza Zilei pentru a vorbi pentru prima dată despre evenimentele produse pe 20 iunie, când a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare și despre tentativa de sinucidere.

Adrian Năstase a precizat clar și răspicat că niciodată nu s-ar fi umilit în așa hal încât să-i ceară lui Băsescu să-l grațieze.

Niciodată nu aș fi făcut o cerere de grațiere către Băsescu. Mi s-ar fi părut o umilință de neacceptat. Am preferat să fac închisoare decât să recurg la așa ceva. Dacă ceream grațierea automat ar fi însemnat că eu îmi recunosc vina în această poveste. O cerere de grațiere către Băsescu ar fi fost o altă umilință, pe care în niciun caz eu însumi nu as fi acceptat să o îndur”, a precizat Adrian Năstase.

 „Basescu e o vulpe impuscata de vanator dupa care fug purecii”

Fostul premier a ținut să precizeze că gestul lui Barroso de a-i impune președintelui interimar, Crin Antonescu să nu efectueze grațieri individuale, cu referire directă la el, a fost o umilință la nivel național, întrucât grațierea este un act de suveranitate.

Ceea ce mie mi s-a părut o umilință la nivel național, a fost acel punctaj acceptat de la Bruxelles. Ca președintele interimar, nu cumva să aprobe grațieri individuale, adică să nu mă grațieze pe mine. Grațierea este un act de suveranitate. Să accepți așa ceva înseamnă o umilință la nivelul statului, pe care u nu aș fi acceptat-o niciodată”, a mai spus Adrian Năstase.

Fostul prim ministru al României a ținut să precizeze că își caută dreptatea la CEDO, unde a depus o plângere încă din toamna anului trecut pentru a demonstra faptul că a fost o condamnare nedreaptă.

ExclusivNews.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA