AcasăMARAMURESUL ISTORICAdrian Năstase - aviz pentru eliberare condiţionată din închisoare!

Adrian Năstase – aviz pentru eliberare condiţionată din închisoare!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Adrian Năstase a obţinut astăzi avizul pozitiv pentru eliberarea condiţionată din partea Comisiei Penitenciarului Jilava unde e încarcerat. „Ne aşteptam la acest lucru”, a declarat avocatul lui Năstase, Ion Cazacu.
Avocatul a mai declarat că cel mai probabil Adrian Năstase va ieşi din închisoare cu două săptămâni mai devreme faţă de termenul din luna februarie, adică cel al pedepsei reduse la jumătate.
Decizia definitivă a eliberării va fi luată de instanţa de judecată. Parchetul are dreptul să conteste soluţia.
Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul Calităţii”, sub acuzaţia că şi-a folosit influenţa de lider de partid (PSD) pentru a obţine avantaje patrimoniale.
De ce ar putea fi eliberat Năstase înainte de termen
Astfel, potrivit legislaţiei, Năstase poate fi eliberat condiţionat după ce petrece 8 luni în detenţie pentru că are peste 60 de ani. Dosarul lui Adrian Năstase a fost evaluat de o comisie din cadrul penitenciarului. Acestă comisie este condusă de un judecător şi este formată din: „directorul penitenciarului, directorul adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar, medicul penitenciarului, şeful serviciului socio-educativ şi un consilier din cadrul serviciului de protecţie a victimelor şi reintegrare socială a infractorilor, în a cărui circumscripţie teritorială se află penitenciarul, desemnat anual de directorul serviciului, psihologul şi educatorul implicaţi în programul de reintegrare socială a persoanei condamnate”.
Avocatul lui Adrian Năstase a explicat în repetate rânduri că Năstase a beneficiat de o reducere de 30 de zile din pedeapsă pentru că a prestat activităţi intelectuale. Activităţile intelectuale pentru care Năstase ar fi primit aviz pozitiv sunt ”discuţii cu deţinuţii pe diverse teme dar şi dezbateri politice”, au explicat avocaţii lui Adrian Năstase. Fostul premier a mai scris şi trei cărţi în penitenciar.
Cazuistica în domeniul eliberărilor condiţionate arată că unor deţinuţi le-a fost respinsă cererea pentru că nu au recunoscut autoritatea judecătorească. Mai precis aceştia nu au acceptat condamnarea şi au manifestat adversitate faţă de justiţie. În cazul de faţă, Adrian Năstase s-a declarat în repetate rânduri nevinovat şi a considerat sentinţa o condamnare politică. Chiar în postarea de pe blogul personal de luni 3 decembrie Năstase susţine că este o victimă a justiţiei politice. „Această condamnare politică, comandată de Băsescu, va rămâne însă în istoria României, ca o pată ruşinoasă”, spune Năstase pe blog.  (gandul.info)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA