spot_img
AcasăActualitateSocialADMITERE LICEU 2015 – Colegiile băimărene ”Gheorghe Șincai” și ”Vasile Lucaciu”, în...

ADMITERE LICEU 2015 – Colegiile băimărene ”Gheorghe Șincai” și ”Vasile Lucaciu”, în Top 100 a celor mai bune licee din țară

spot_img

DISTRIBUIȚI

Evaluarea Naţională 2015 a adus medii mai bune pentru absolvenţii de gimnaziu, în contextul unei rate de promovare de circa 80% la nivel naţional, cu 10% mai mult decât anul trecut. Însă rezultatele îmbunătăţite se traduc şi printr-o concurenţă mai mare la admiterea la liceu 2015.

Anul trecut, ultimele medii de admitere la cele mai bune 100 de licee din ţară au variat între 9,56 şi 8,02. Absolvenţii de gimnaziu au termen până marţi să completeze şi să depună la secretariatele şcolilor fişele cu opţiunile pentru liceul unde îşi vor continua studiile în următorii ani. În ajutor vin listele Ministerului Educaţiei cu ierarhia naţională a mediilor de admitere, compuse din media notelor de la Evaluarea Naţională 2015, în pondere de 75% şi media anilor de gimnaziu în pondere de 25%.

Ministerul Educaţiei realizează în fiecare an un top al celor mai bune licee din ţară, iar pe primele două locuri se află două licee din Bucureşti. Este vorba de Colegiul Naţional „Sf. Sava“ şi Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“. Colegiul Naţional „Sfântul Sava” este pentru al doilea an consecutiv cel mai bun liceu din România, dacă luăm în considerare ultimele medii de admitere. Astfel, ultima medie de admitere anul trecut a fost 9,56 la Filologie, 9,77 la Ştiinţele Naturii, 9,62 la Mate-Info şi 9,78 la Mate-Info bilingv engleză.

Pe locul al doilea se află Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, unde cea mai mică medie de admitere anul trecut a fost 9,54 la specializarea „Ştiinţe sociale”.

În acest top se află și Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare, unde cea mai mică medie la admiterea din 2014 a fost de 8,8, iar cea mai mare 10. Puțin mai jos în ineditul clasament se află celălalt colegiu băimărean de elită, ”Vasile Lucaciu”, media cea mai mare a fost anul trecut 9,9, iar cea mai mică 8,4.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA