AcasăMARAMURESUL ISTORICAdio, şefia DNA! Cruduța Kovesi, trimisă "să lupte" cu corupţia la Bruxelles

Adio, şefia DNA! Cruduța Kovesi, trimisă „să lupte” cu corupţia la Bruxelles

spot_img

DISTRIBUIȚI

Fostul procuror general al României, Codruţa Kovesi, a fost detaştă la Ministerul Afacerilor de Externe, pentru o perioadă de trei ani, urmând să ocupe o funcţie de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.
Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marţi seara, detaşarea la Ministerul Afacerilor de Externe a Laurei Codruţa Kovesi, procuror în cadrul DIICOT Biroul Teritorial Sibiu, pentru perioadă de trei ani, începând de miercuri, 3 octombrie.
Astfel, Kovesi urmează să ocupe o funcţie pe probleme de politici anticorupţie în cadrul Misiunii României la Bruxelles.
Kovesi a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nicio eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie.
„Aşa cum am declarat în mai multe rânduri doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România”, a susţinut Codruţa Kovesi, în cadrul unei declaraţii de final de mandat ca procuror general al României, susţinută luni.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA