spot_img
AcasăAdministrațieADIO PIAȚA MARE DIN BAIA MARE! - Primarul Cherecheș a anunțat că...

ADIO PIAȚA MARE DIN BAIA MARE! – Primarul Cherecheș a anunțat că intră cu buldozerele să demoleze tot. Vezi ce investiție se va face în loc

DISTRIBUIȚI

Piața Izvoarele din Baia Mare, cunoscută mai degrabă sub denumirea de Piața Mare, va deveni istorie. Peste trei luni începând de acum, mai exact în luna noiembrie, buldozerele vor intra să demoleze tot ce este aici. Ce se pune în loc? Tot o piață, spre disperarea unora care visau la un mall sau a altora care încă speră să nu le strice nimeni bișnița. Primarul Cătălin Cherecheș luptă de câțiva ani să mențină ordinea și curățenia aici (am mai scris despre asta aici: https://actualmm.ro/nu-se-face-supermarket-in-locul-pietei-izvoare-primarul-chereches-vehement-piata-izvoare-va-ramane-piata-baimarenilor-si-a-producatorilor-agricoli/) și în scurt timp acest lucru va fi posibil. 

Au mai rămas 3 luni până când demolăm Piața Izvoarele pe care o vom reconfigura, reabilita și moderniza. Între timp, intervenim periodic cu acțiuni de curățenie și igienizare. Avem nevoie de piețe agroalimentare cum sunt Covent Garden în Londra sau Naschmarkt în Viena. 

În ultimii ani orașul nostru a evoluat, am reabilitat zone importante din Centrul istoric, cum este Piața Cetății. Piața agroalimentară este depășită, nu există aici condițiile decente pe care le merită atât producătorii agricoli, cât și cetățenii. Din diverse motive care nu țin de primar și de administrația locală, aici încă nu este ordinea și disciplina pe care mi le doresc și sunt convins că și voi le vreți. Am dat însă drumul la numărătoarea inversă și, în curând, radem tot și construim de la zero”.

Cum e acum, știm cu toții. Ce urmează?

În acest moment piața este ca nuca în perete: depășită, nepotrivită, necesită o reconfigurare, o integrare în vremurile pe care le trăim. Mai avem aici problema circulației pe care trebuie să o fluidizăm, urmând să venim cu alternative. 

Avem obiective turistice majore în zonă și, pe modelele de succes care există în străinătate, cred că noua piață trebuie să aibă și o componentă de alimentație publică, pe lângă cea de piață agroalimentară. Asta ar însemna să integrăm cu adevărat acest obiectiv de interes în zona de centru, să facem piața atractiva pentru băimăreni și turiști deopotrivă. 

Subiectul este unul amplu, proiectul unul pe cât de banal pentru alte țări, pe atât de spectaculos pentru România. Mai multe, la momentul potrivit, când intrăm cu buldozerul în piață”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare. 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA