AcasăActualitate112ADIO, COZI! - Un nou punct permanent de trecere a frontierei cu...

ADIO, COZI! – Un nou punct permanent de trecere a frontierei cu Ungaria

spot_img

DISTRIBUIȚI

ADIO, COZI! Unul dintre cele trei puncte de trecere a frontierei de pe teritoriul judeţului Satu Mare, care funcţionează acum doar temporar în weekend, va fi deschis permanent în viitorul apropiat.

Este vorba despre punctul de trecere a frontierei dintre Peleş şi Zajta. O înţelegere despre deschiderea sa permanentă a fost perfectată la întâlnirea dintre miniştrii de Externe ai României şi Ungariei, Teodor Meleşcanu, respectiv Szijjarto Peter.

Oficialul maghiar s-a întâlnit în aceeaşi zi şi cu membrii grupurilor parlamentare UDMR, din care fac parte şi cei doi parlamentari sătmăreni. Aceştia susţin permanentizarea punctelor temporare de trecere a frontierei de pe teritoriul judeţului Satu Mare, senatorul Turos Lorand şi deputatul Magyar Lorand.

Partea română şi cea maghiară au început deja demersurile din punct de vedere legal şi pregătirile din punct de vedere tehnic pentru amenajarea unui punct permanent de trecere a frontierei la Peleş – Zajta.

Deschiderea noului punct permanent de trecere a frontierei la Peleş–Zajta este cea mai potrivită alegere şi datorită distanţei relativ mici, de doar 11 km faţă de Petea.

Astfel că persoanele care doresc să scape de cozile de acolo nu vor avea de făcut un ocol prea mare, iar de la Zajta se poate ajunge uşor pe Drumul Naţional 49, care face legătura cu Autostrada M3.

sursa info şi foto Portal SM

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA