Acasăsinucidere maramuresACUZAȚII – Plăngere penală împotriva Guvernului Ungariei

ACUZAȚII – Plăngere penală împotriva Guvernului Ungariei

DISTRIBUIȚI

ACUZAȚII  Plângere penală împotriva Guvernului Ungariei. Acuzaţii de incitare la ură în cazul imigranţilor. Un partid de opoziţie din Ungaria a anunţat că va înainta o plângere penală pentru incitare la ură împotriva unui grup în legătură cu campania Guvernului de la Budapesta pe tema referendumului privind cotele de imigranţi, relatează agenţia de ştiri MTI.

Bence Tordai, purtătorul de cuvânt al Partidului Dialog pentru Ungaria (PM), a declarat că, în ultimul an şi jumătate, Guvernul a derulat o „campanie de incitare la ură” împotriva refugiaţilor.

Tordai a mai afirmat că avocaţii partidului consideră că modul în care a fost concepută campania publicitară reprezintă un caz de infracţiune de incitare la ură împotriva unui grup pentru că insinuează o legătură între solicitanţii de azil şi terorism, violuri şi alte crime.

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că incitarea la ură împotriva refugiaţilor ar „putea cu uşurinţa să degenereze în violenţă,” iar Guvernul Orban ar trebui tras la răspundere dacă se ajunge la aşa ceva. Pe data de 2 octombrie 2016, va avea loc un referendum iniţiat de guvernul ungar privind sistemul UE al cotelor obligatorii de imigranţi.

În cadrul acetui referendum, alegătorii din Ungaria vor avea posibilitatea să răspundă la întrebarea: „Doriţi să permiteţi Uniunii Europene să mandateze reinstalarea cetăţenilor non-ungari în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?” Planul de a organiza un referendum a fost anunţat de prim-ministrul Orban pe 24 februarie. Motivul oferit de guvern a fost acela că numai ungurii, mai degrabă decât Bruxellesul, ar putea decide cu cine doresc să trăiască împreună în propria lor ţară.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA