AcasăActualitateACUZAȚII GRAVE ÎN MARAMUREȘ - Elevii din mai multe sate, scoși din...

ACUZAȚII GRAVE ÎN MARAMUREȘ – Elevii din mai multe sate, scoși din școli și duși la manifestări de Ziua Eroilor, fără știrea părinților

spot_img

DISTRIBUIȚI

Revoltă în rândul părinților elevilor de la mai multe școli din Maramureș. Aceștia susțin că, de Ziua Eroilor, copiii lor au fost scoși din școli și duși la diferite manifestări pe la biserici și monumente, fără ca măsurile de prevenire a infectărilor cu COVID să fie respectate. Mai mult, susțin unii părinți, aceștia știau că elevii urmează să participe la manifestări în cadrul unităților de învățământ din Rozavlea, Ieud, Șieu și Bogdan Vodă.

Un părinte al unuia dintre elevii care au luat parte la aceste manifestări ne-a transmis un mesaj pe adresa de mail a redacției. Acesta susține că directorii școlilor ar fi principalii vinovați pentru această situație. Mai exact, părintele acuză că, deși Ministerul Educației a trimis o adresă către unitățile de învățământ din țară în care a specificat clar că manifestările de Ziua Eroilor trebuiesc desfășurate în cadrul școlilor și cu măsuri de siguranță, directorii ar fi decis să nu respecte aceste reguli doar pentru “a da bine”.

Bună ziua! Doresc să vă informez despre felul cum unii directori de la școlile din Rozavlea, Ieud, Șieu, Bogdan Vodă, etc., înțeleg să respecte hotărâri de guvern și adrese de la Ministerul Educației. Joi, 10 iunie, de Ziua Eroilor, au suspendat cursurile și au plecat cu elevii pe la biserici și monumente fără să respecte nici o regulă. Toate acestea deși au fost informați că manifestările de Ziua Eroilor trebuie să se desfășoare în școli, nu în afara lor și cu respectarea mpsurilor pentru combaterea pandemiei. Vă atașez adresa de la Ministerul Educației și poze de la manifestări. Poate veți găsi interesantă această informație pentru că noi, părinții, ne-am trimis copiii la școală să învețe, nu să fie înghesuiți pe la manifestări ca să dea bine pentru directori”, este mesajul cititorului nostru.

Așteptăm un punct de vedere oficial din partea reprezentanților instituțiilor de învățământ a căror elevi au fost prezenți la manifestări, dar și din partea ISJ Maramureș.

 

Adrian Barbur/ ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA