Acasăsinucidere maramuresACUZAȚII DE LA PHENIAN – CIA a complotat să îl ucidă pe...

ACUZAȚII DE LA PHENIAN – CIA a complotat să îl ucidă pe Kim Jong-Un

spot_img

DISTRIBUIȚI

ACUZAȚII DE LA PHENIAN   Phenianul a acuzat vineri Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a SUA de organizarea unui complot pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un, într-un comunicat difuzat de agenţia oficială KCNA, într-o perioadă cu tensiuni extrem de mari legate de Peninsula Coreeană, informează AFP, potrivit Capital.

CIA şi serviciile de informaţii sud-coreene au pregătit ”un complot vicios” implicând ”substanţe biochimice” pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean în timpul unor festivităţi la Phenian, se afirmă într-un comunicat al Ministerului nord-coreean pentru Securitatea Statului.

În comunicat se vorbeşte de asemenea despre ”un asasinat cu substanţe chimice precum o substanţă radioactivă sau o nanosubstanţă otrăvitoare” care constituie ”cea mai bună metodă”, pentru că nu implică ”apropierea de ţintă’” şi generează ”rezultate mortale într-o perioadă de 6 şi 12 luni”.

Această acuzaţie survine într-un moment în care Phenianul şi-a înmulţit declaraţiile belicoase la adresa Coreii de Sud şi a SUA, ca răspuns la retorica preşedintelui american Donald Trump, care se declară gata să rezolve singur, şi la nevoie cu forţa, problema nord-coreeană.

 

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA