AcasăMARAMURESUL ISTORICActualMM și senatorul Marian au avut dreptate! Încă un polițist vizat de...

ActualMM și senatorul Marian au avut dreptate! Încă un polițist vizat de noi a primit o cizmă în fund! Şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, Cristian Gheorghe Lăţcău, revocat din funcţie! A mai rămas doar unul!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă este structura specializată a Ministerului Administraţiei şi Internelor care desfăşoară activităţi de informaţii şi protecţie internă, în vederea asigurării ordinii publice, prevenirii şi combaterii ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale privind misiunile, personalul şi informaţiile clasificate în cadrul ministerului.
Cristian Gheorghe Lăţcău fusese numit director general al DGIPI în 22 decembrie 2010 de către fostul ministru de Interne, Traian Igaş.
Comisarul de poliţie Lăţcău a îndeplinit anterior funcţia de şef al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca.
În 9 martie a.c., am publicat articolul ”Senatorul Valer Marian pune benzină pe foc. Dezvăluiri incendiare: Ministerul Administraţiei şi Internelor, plin de violenţi, analfabeţi, corupţi şi autişti!” Săptămâna trecută, chestorul de poliție Ioan Dascălu a fost demis din funcție de către ministrul Gabriel Berca. Acum i-a venit rândul lui Gheorghe Lațcău. A mai rămas doar comisarul șef  Teofil Parască, șeful interimar al Inspectoratul Poliție Giurgiu. Așteptăm cu încredere ziua când va fi destituit. Nimeni nu cred că se mai îndoiește că acuzele senatorului PSD de Satu Mare, Valer Marian au fost întemeiate din moment ce ”eroii” săi sunt destituiți pe capete. Iată fragmentul din articol care îl vizează pe Gheorghe Lațcău.

”Gheorghe Lațcău, director general, are 160 de kilograme și îi tremură membrele de la consumul de alcool
Directorul general al Direcţiei Generale pentru Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), Cristian Gheorghe Laţcău, are, potrivit foştilor săi şefi din Armată şi din Poliţie, capacităţi cognitive derizorii, având probleme inclusiv cu scrierea şi cu citirea. În plus, subalternii săi afirmă că are probleme motorii din cauza masei corporale (în jur de 160 de kilograme), precum şi că îi tremură mâna la trageri din cauza consumului de alcool.
Şeful serviciului secret al MAI a absolvit cu dificultate un liceu industrial din Zalău şi s-a angajat sergent la o unitate aparţinând Ministerului Apărării Naţionale. Fostul său comandant direct afirmă că a fost cel mai prost (a se reţine prost, nu slab) sergent pe care l-a avut în peste 20 de ani de activitate. Nefăcând faţă la Armată, s-a angajat şofer şi a dobândit grad de subofiţer la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sălaj, unde tatăl său a activat ca subofiţer la Serviciul Rutier (fiind antemergător la coloanele oficiale, inclusiv la vizitele lui Ceauşescu în Sălaj). Ulterior a fost avansat ofiţer, deşi nu avea studii superioare, neabsolvind Facultatea de Drept a Universităţii de Vest Vasile Goldiş, cum se lăuda faţă de colegi şi subalterni. Pentru merite neştiute, a fost promovat şef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate din IPJ Sălaj, unde a avut 7- 8 subalterni şi nu s-a remarcat prin rezultate notabile. S-a remarcat totuşi, în această funcţie, prin activitate intensă şi prosperă de cămătărie, precum şi prin protecţia asigurată principalilor interlopi din Zalău care se ocupau cu schimbul ilegal de valută sau cu traficul de ţigări, persoane sau maşini.

Senatorul îi cere ministrului Berca să-i dea o probă de dictare și una de alergare

În primăvara anului 2010, Laţcău a înaintat raport ministrului de Interne de atunci, Vasile Blaga, prin care a solicitat să fie numit şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Sălaj, dar cererea i-a fost respinsă în urma verificării sale de către DGIPI, constatându-se implicarea poliţistului în activităţi de cămătărie şi în protejarea unor interlopi. Mai mult, ministrul Blaga a transmis atunci că „în unitatea DGIPI nu au ce căuta escrocii şi interlopii”. Deşi nu a fost bun de şef judeţean la SIPI, totuşi, în data de 22 decembrie 2010, comisarul Laţcău a fost uns şef naţional interimar al DGIPI de către noul ministru de Interne, Constantin Traian Igaş. În primăvara anului 2011, comisarul Laţcău a fost promovat comisar şef, iar în noiembrie 2011 a fost definitivat în funcţia de director general al DGIPI. În această funcţie s-a remarcat prin realizarea de acţiuni de poliţie politică împotriva unor reprezentanţi ai opoziţiei şi prin protejarea informativă a unor reprezentaţi ai actualei puteri. Unicul criteriu cunoscut pentru care a fost promovat şef al serviciului secret al MAI este amiciţia sa cu ex-ministrul Constantin Traian Igaş, taţii lor fiind originari din aceeaşi localitate (Badon, judeţul Sălaj) şi slujind ca subofiţeri în miliţia ceauşistă (unul ca şef de post, celălalt ca ajutor de şef de post).
Reiterez, domnule ministru Gabriel Berca, solicitarea mea de a-l supune pe şeful serviciului secret al MAI la o probă de dictare şi la o probă de alergare pentru a sesiza capacităţile sale cognitive şi fizice. De asemenea, vă solicit să-l întrebaţi de ce nu şi-a afişat CV-ul şi obrazul pe site-ul DGIPI, la secţiunea „Conducere”, deşi a trecut un an şi un trimestru de la instalarea sa în funcţia de director general, pe acest site fiind inscripţionată de atunci menţiunea „Pagină în construcţie”. Totodată, solicit cercetarea numitului Cristian Gheorghe Laţcău atât de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub aspectul infracţiunii de favorizarea infractorului, pentru protejarea mai multor interlopi din municipiul Zalău care se ocupau cu cămătăria, schimbul ilegal de valută şi traficul de ţigări, persoane sau autoturisme, cât şi de către Agenţia Naţională de Integritate, pentru că nu şi-a consemnat în declaraţia de avere o pensiune (Monaco) şi o pizzerie (Pizza Caffe) pe care le deţine în Zalău”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA