AcasăNews AlertACTUALIZARE/S-A DECIS - Și în Maramureș se vor sista orele la școli...

ACTUALIZARE/S-A DECIS – Și în Maramureș se vor sista orele la școli din cauza condițiilor meteo

DISTRIBUIȚI

SE DECIDE AZI  După deciziile mai multor județe din țară de a-și închide școlile și grădinițele în 9 și 10 ianuarie, respectiv luni și marți, și elevii maramureșeni ar putea avea parte de o vacanță prelungită.

În urma condițiilor meteo nefavorabile și a temperaturilor mult prea scăzute survenite în ultimele zile în mai multe județe din România, au fost închise zeci de școli, spre bucuria elevilor care se pot bucura de o vacanță prelungită.

Unitățile de învățământ ar putea rămâne închise și în județul Maramureș. Consiliul Județean Maramureș împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Prefectura și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș vor lua azi o decizie în acest sens, după ce au fost identificate mai multe solicitări de suspendare a cursurilor.

Decizia va fi luată astăzi, 8 ianuarie, la Prefectura Județului Maramureș, la ora 12:30.

„Începând de vineri, 6 Ianuarie 2017, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș monitorizează situația unităților de învățământ din județ, în condițiile de vreme geroasă. Directorii unităților de învățământ, În colaborare cu autoritățile locale identifica cele mai bune soluții privind reluarea cursurilor și le propun Inspectoratului Școlar. Aceste propuneri vor fi discutate cu Prefectura, Consiliul Județean, ISU. Azi au fost identificate solicitări de suspendare a cursurilor în zilele de 9 și 10 Ianuarie, în unele localități: Cavnic, Mireșu Mare, Câmpulung la Tisa și Ferneziu- Baia Mare. Duminica, 8.01.2017, dimineața, la ora 8.00 este un comandament de urgentă la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și se reia monitorizarea tuturor unităților de învățământ din județ. Propunerile centralizate vor fi prezentate la CJ SU la Prefectura, la ora 12.30, când se vor lua deciziile ce se impun”, a scris ieri șefa Inspectoratului Școlar Maramureș, Ana Moldovan, pe o rețea de socializare.

În urma ședinței Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă Cavnic, ce s-a desfăşurat azi, la sediul primăriei, s-a decis ca luni şi marţi, unităţile de învăţământ din oraş vor fi închise, din cauza gerului.

„Am luat decizia, prin consultare cu comandamentul pentru Situații de Urgență ca grădinițele, școlile și liceul din oraş sa fie închise luni și marți din cauza temperaturilor foarte scăzute pe care le anunță meteorologii (în jur de – 22 grade Celsius dimineața)”, a anunţat, în urmă cu puţin timp, primarul oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ, conform Maramedia.ro.

Elevii din România au întocmit chiar o petiție în care cer prelungirea vacanței de iarnă cu încă o săptămână, între 9 și 16 ianuarie, pe motiv că temperaturile de la nivel național și condițiile meteo sunt mult prea aprige pentru ca aceștia să poată să meargă la școală.

ACTUALIZARE 1:

„CJSUMM din data de 8 ianuarie 2017, la propunerea Consiliului de Administraţie al ISJ Maramures, a hotarat SUSPENDAREA CURSURILOR în toate unităţile de învăţământ din judeţul Maramureș în zilele de 9 si 10 ianuarie 2017 (luni si marţi). Conducerile unItăţilor de învăţământ vor asigura transmiterea acestei hotărâri la toate cadrele didactice și elevii școlilor.

În această perioadă se va asigura permanenţa în școli și gestionarea situaţiilor curente. Activităţile de semnare a contractelor cu directorii/directorii adjuncţi va avea loc conform calendarului, precum și ședinţa publică de la Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai” Baia Mare, din data de 9 ianuarie 2017″, a declarat inspectorul școlar general, Ana Moldovan.

Știre în curs de actualizare.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA