AcasăActualitate112ACTUALIZARE/CRIMĂ ÎN SIGHET - Ucigașul fusese externat de la Spitalul de psihiatrie...

ACTUALIZARE/CRIMĂ ÎN SIGHET – Ucigașul fusese externat de la Spitalul de psihiatrie cu doar două zile înainte să-și atace părinții

DISTRIBUIȚI

CRIMĂ ÎN SIGHET O dublă crimă s-a petrecut duminică, 14 mai, în Sighetu Marmaţiei. Potrivit acestora, un sighetean cu domiciliul pe strada Bogdan Vodă şi atacat părinţii cu un ciocan.

Crima a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, 14 mai. Bărbatul şi-a atacat părinţii cu un ciocan. Pe tată l-a ucis, iar pe mamă a rănit-o grav. Femeia a fost transportată din Sighetu Marmaţiei la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Baia Mare. Conform InfoMM, iniţial, prin 112, apelul iniţiat a fost pentru o agresiune. La acel moment, nimeni nu a ştiut cât de gravă a fost agresiunea.

Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz. „Un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului şi efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş. În cursul zilei de luni, 15 mai, o echipă de criminalişti se va deplasa la Sighetu Marmaţiei.

Victima se numeşte Ioan D. şi avea 68 ani. Oamenii legii ajunşi la faţa locului au avut parte de imagini desprinse din filmele de groază. Atacatorul şi-a lovit părintele care i-a dat viaţă cu o ferocitate ieşită din comun, cauzându-i leziuni puternice la nivelul capului.

Actualizare 1:

Fiul celor doi, în vârstă de 27 de ani, cel mai mic dintre cei patru fraţi, a fost plecat la muncă în străinătate. S-a întors în ţară în urmă cu şase luni.

Actualizare 2:

În data de 14 mai 2017 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş s-a înregistrat o cauză având ca obiect comiterea unei infracţiuni de omor şi a unei infracţiuni de tentativă la omor. În aceeaşi zi s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul David Vasile Cristian, pentru infracţiunile susmenţionate.

Din probele administrate până în prezent a rezultat că în data de 14 mai 2017, în jurul orelor 1600, în timp ce se aflau în locuinţa comună, situată pe raza municipiului Sighetu-Marmaţiei,  suspectul David Vasile Cristian a aplicat numeroase lovituri cu un ciocan în zona capului, atât victimei D.I. cât şi persoanei vătămate D.M., acţiuni care au avut drept urmare moartea victimei şi punerea în primejdie a vieţii persoanei vătămate.

Întrucât a existat îndoială cu privire la discernământul suspectului David Vasile Cristian, în cauză s-a dispus expertizarea medico-legală psihiatrică a acestuia. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză.

Precizăm că, începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Să mai spunem şi faptul că sigheteanul de 27 de ani a fost internat la secţia Psihiatrie Adulţi aproape două săptămâni înainte de comiterea oribilei crime. A fost externat in 12 mai, la cererea părinţilor. La două zile de la externare, bărbatul şi-a lovit cu sălbăticie părinii cu ciocanul. Tatăl acestuia a murit iar mama este în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Baia Mare.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA