Acasă Eveniment ACTUALIZARE 2 VINE ACASĂ! - Curtea de Apel Cluj a dispus eliberarea...

ACTUALIZARE 2 VINE ACASĂ! – Curtea de Apel Cluj a dispus eliberarea lui Cătălin Cherecheș! Decizia este DEFINITIVĂ!

DISTRIBUIȚI

VINE ACASĂ! Curtea de Apel Cluj a dispus astăzi, 10 august, punerea de îndată în libertate a lui Cătălin Cherecheș, aflat în arest preventiv de peste 100 de zile! Vestea le va pica greu unora care sperau să scape o dată pentru totdeauna de primarul băimărean, în timp ce pentru susținătorii săi este primul semn că există justiție în România. Vă redăm mai jos integral comunicatul de la Curtea de Apel Cluj:

Admite cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv formulată de către inculpatul C. C., în baza dispoziţiilor art. 242 alin. 2 C.proc.pen. cu măsura arestului la domiciliu prev. de art. 218 şi următoarele C.proc.pen. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului C. C. de sub puterea MAP nr. 23/UP/27.04.2016, emis de către Tribunalul Cluj, dacă nu este arestat în altă cauză.În baza disp. art. 221 alin. 1, 5 Cod procedură penală impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în Baia Mare.În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: a)să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b)să nu comunice direct sau indirect cu martorii din dosarul nr. 256/P/2015 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 8, 9 Cod procedură penală supravegherea va fi exercitată de Biroul de Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş. Potrivit art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat cu prezenta cerere rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 10 august 2016″.

ACTUALIZARE 1:

La scurt timp după ce magistrații Curții de Apel Cluj s-au pronunțat vizavi de înlocuirea măsurii de arest preventiv al lui Cătălin Cherecheș cu arestul la domiciliu, Călin Budișan, unul dintre avocații primarului a făcut prima declarație, pe scurt.

„Este o soluție normală din punctul meu de vedere, temeinică și legală”, a declarat pentru ActualMM.ro avocatul Călin Budișan.

Actualizare 2.

 

Cătălin Cherecheș a ajuns miercuri, 10 august 2016, spre orele serii, acasă. A venit cu mașina de la Cluj, însă a preferat să fie lăsat în apropierea casei și și-a făcut apariția pe jos, fiind așteptat de reprezentanți ai mass media. Fotografii și o scurtă declarație au fost postate pe Facebook, pe grupul Miting de susținere Cătălin Cherecheș.
ACTUALIZARE 2 catalin chereches eliberat

“Vreţi să mă filmaţi sau vreţi să mă pupaţi?”, le-a spus celor prezenți primarul ales al municipiului Baia Mare.

„Eu mă simt acasă peste tot. Cum să fie acasă? Bine. Respectăm instituţiile statului, respectăm Statul român şi, în rest, le mulţumesc băimărenilor că m-au susţinut. Şi după cum vedeţi, sunt bine, sănătos, emoţionat să reprivesc din nou oraşul. O să vă rog să mă înţelegeţi că nu vreau să dau nicio declaraţie despre situaţia mea judiciară pentru că aşa consider eu, pentru că respect instituţiile statului şi pentru că ştiu că există un echilibru de fiecare dată. Cred că mâine e o zi importantă că se pune crucea pe Catedrală. Astăzi e o zi normală, în care s-a făcut un gest de normalitate, pe care eu îl apreciez”, a mai spus Cătălin Cherecheş.

„Am vrut să simt aerul curat, de Baia Mare. Sigur nu am venit pe jos de la Gherla, deşi mi-ar fi prins bine dar am vrut eu să iau o gură de aer prin oraş”, au fost cuvintele sale înainte să intre în casă.

Curtea de Apel Cluj a decis eliberarea sa din arest preventiv, măsura fiind înlocuită momentan cu arest la domiciliu. Decizia de ieri a magistraților clujeni a fost primită cu mare bucurie de către susținătorii săi, care consideră că s-a făcut un prim pas spre justiție, dar și cu ușor scepticism de către câțiva dintre criticii săi. Cătălin Cherecheș s-a aflat departe de casă și de orașul căruia s-a dedicat de 107 zile, timp în care a fost arestat preventiv, fiind considerat în mai multe rânduri de către judecători “pericol public național”, un fapt care poate fi considerat cel puțin exagerat, fiind taxat adesea de opinia publică. Cătălin Cherecheș nu a clacat în fața procurorilor și a magistraților, deși a fost supus unei perioade grele pentru orice om. Își susține nevinovăția și va continua să lupte în justiție pentru a dovedi asta.

ACTUALIZARE 2 catalin chereches eliberat

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

DESCOPERIRE MACABRĂ ÎN MARAMUREȘ – Cadavrul unui bărbat, găsit în spatele unui bloc în Sighetu Marmației

Ieri,polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați cu privire la faptul că în spatele unui imobil situat pe strada Unirii din municipiu se află...

SCANDAL MONSTRU ÎN BAIA MARE – 4 echipaje de Poliție și firma de pază au ajuns de urgență la un cazino din zona Canal...

Scandal în miez de noapte (ora 0:40) într-un cazino din municipiul Baia Mare. Conform informațiilor noastre un client a refuzat să părăsească incinta cazino-ului...

DR VIORICA CHERECHEȘ: Urmează o perioadă sensibilă pentru noi toți! SĂNĂTATEA românilor TREBUIE să fie o preocupare majoră pentru guvernanți!

Noul an școlar, bucuria reîntâlnirii i-a determinat pe elevi să uite pentru un moment că virusul SARS Cov-2 totuși există, s-au îmbrățișat, cu mască...

VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE: MARAMUREȘ – 4 bărbați și-au bătut și amenințat soțiile sau concubinele în acest weekend

În week-end-ul 26-27 septembrie a.c., poliţiştii de ordine publică au emis trei ordine de protecţie provizoriu pe numele a trei bărbaţi. Aceştia au vârste...

A CÂȘTIGAT DETAȘAT – Mesajul lui Cătălin Cherecheș după ce a fost reconfirmat de băimăreni în funcția de primar: “Am câștigat. Continuăm”

Cătălin Cherecheș a fost reales duminică, 27 septembrie, în funcția de primar al municipiului Baia Mare. Acesta a câștigat detașat alegerile, principalii săi contracandidați...