Acasă Eveniment ACTUALIZARE - VIDEO – INCENDII MARAMURES – O casa din Viseu, alta...

ACTUALIZARE – VIDEO – INCENDII MARAMURES – O casa din Viseu, alta din Botiza, o remorca si o hala industriala au fost mistuite de flacari

DISTRIBUIȚI

In ultimele 24 de ore pompierii maramureseni au avut parte de patru interventii dificile. Astazi dimineata, 27 martie 2012, pompierii Sectiei de Pompieri Viseu, au intervenit cu 2 autospeciale,  in vederea lichidarii unui incendiu izbucnit la o casa de locuit, situata pe strada Branduselor din localitate. A ars o suprafata de 100 mp din acoperisul de lemn al imobilului. Cauza probabila a fost supraincalzirea cosului de fum.

Aseara, 26 martie 2012, in jurul orei 19.30,  prin apelul la numărul unic de urgenţă 112, a fost anunţată izbucnirea unui incendiu în localitatea Ulmeni, la fosta bază de recepţie a cerealelor (o hală dezafectată, cu suprafaţa de aproximativ 2.000  mp, acoperită cu azbociment). La faţa locului s-au deplasat cinci autospeciale (aparţinând Detaşamentului de Pompieri Baia Mare şi Punctului de Lucru Fărcaşa, respectiv Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Ulmeni, Băseşti şi Fărcaşa). Incendiul a fost lichidat fiind afectat acoperisul halei dezafectate, precum si 10 tone de deseuri de lemn, aflate in interior. Initial, focul a fost unul de vegetatie uscata, dar acesta s-a extins cuprinzand si fosta baza de receptie din Ulmeni.


Tot ieri, la ora 15:50, Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuș a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o remorcă ce transporta fân. La locul incendiului s-a deplasat o autospecială de intervenție cu apă și spumă.  Au ars aproximativ 2 tone de fân, iar remorca a fost afectată în proporţie de aproximativ 40%. Cauza  a fost defectarea unei roţi a vehiculului.

Si tot ieri, în jurul orei 14:30, Garda de Interventie Bogdan Voda a fost solicitata pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată in comuna Botiza. La locul indicat  s-a deplasat o autospecială  cu apă și spumă care a intervenit pentru lichidarea incendiului. Cauza stabilita a fost  focul deschis lasat nesupravegheat. A fost afectat circa 1 ha de vegetatie uscata si o casa de vara, din lemn de circa 25 mp.

ACTUALIZARE – Comunicat ISU Maramures: 14 INCENDII ÎN 24 DE ORE

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 33 de intervenţii în ultimele 24 de ore. Din total, cele mai multe- 19, au fost acţiunile la care au luat parte medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Dintre acestea, 7 au fost la traumatisme, 6– la diverse afecţiuni medicale,  5- la transport bolnavi şi transfer interclinic.

Pompierii au fost solicitaţi şi ei, pe întreg teritoriul judeţului. Ei au luptat cu nu mai puţin de 14 incendii în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 10 au fost incendii de vegetaţie uscată, care au afectat circa 40 de hectare de teren. La stingerea a trei dintre ele, izbucnite în oraşul Tăuţii Măgherăuş şi comuna Rona de Jos au participat şi membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile respective. Personalul Inspecţiei de Prevenire a aplicat ieri două amenzi, în valoare totală de 1500 de lei.

Cea mai dificilă intervenţie s-a desfăşurat luni, 26.03, la incendiul izbucnit
într-o hală dezafectată din oraşul Ulmeni, în care erau depozitate deşeuri din lemn. Operaţiunea de localizare şi lichidare a incendiului- anunţat în jurul orei 19.25- a durat nu mai puţin de 7 ore.  La acţiune au participat  pompierii militari de la Detaşamentul Baia Mare, cei de la Punctul de Lucru Fărcaşa, dar şi membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din oraşul Ulmeni şi comunele Fărcaşa şi Băseşti. Au ars circa 2000 de metri pătraţi de acoperiş din lemn învelit cu plăci de azbociment şi 10 tone de deşeuri din lemn. Din primele cercetări rezultă că incendiul pare să se fi declanşat ca urmare a folosirii focului deschis în zonă. (informatii Cornel Babut, ISU Maramures)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA