Acasă Administrație ACTUALIZARE/ VEZI CE SPUN REPREZENTANȚII SOCIETĂȚII – Angajat al Drusal spală pubele...

ACTUALIZARE/ VEZI CE SPUN REPREZENTANȚII SOCIETĂȚII – Angajat al Drusal spală pubele în fântâna arteziană din centrul istoric al municipiului Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Caii care se perindă periodic pe bulevarde și străzile din cartiere sunt un peisaj obișnuit pentru băimăreanul de rând. În urmă cu puțin timp concuram pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, acum riscăm să ne revină o etichetă mai puțin onorantă.

Fărădelegile sunt în floare în acest oraș care încă este considerat a fi unul frumos și liniștit. Asta în pofida nenorocirilor care ne-au propulsat pe prima pagină și în meniul știrilor de la ora cinci. Un viol și o crimă cu autor încă necunoscut, un jaf la o sucursală de bancă, bătăi violente între interlopi și alte ilegalități care au ajuns să se întâmple zi de zi. Bineînțeles, depinde de fiecare dintre noi ce se întâmplă mai departe, în aceeași măsură depinde de cei care au posibilitatea să pună piciorul în prag. Vorbim aici de reprezentanții instituțiilor care ar trebui să vegheze la ordinea și liniștea publică, la siguranța cetățeanului, dar și la cei din administrația locală care ne tot amăgesc de câțiva ani cu un sistem de monitorizare video pe toată raza orașului care ar mai tempera puțin pornirile răufăcătorilor.

După acest lung preambul, lăsăm imaginile foto și video să vorbească de la sine.

Un angajat al societății de salubrizare, Drusal, cu ajutorul unor minori binecunoscuți pentru că practică cerșetoria în zona centrului istoric, spălau marți, 17 iulie, la orele serii, pubele în fântâna pe care majoritatea cetățenilor și turiștilor o admiră în rest. Toate acestea s-au întâmplat la o oră în care piața era plină de cetățeni și turiști care au ieșit să socializeze, să ia masa sau să petreacă timp alături de copii. Fără nici o jenă, angajatul Drusal s-a băgat în fântână și a curățat pubela sub privirile oripilate ale celor din jur. Nici urmă de vreun om al legii, cu mult după ce a plecat făptașul la fața locului a apărut un polițist local care s-a plimbat câteva minute, apoi s-a lăsat păgubaș. Din ce în ce mai des, astfel de derapaje au loc în orașul care are, dar pare să nu aibă șerif.

 

ACTUALIZARE:

Drusal admite faptul că persoana surprinsă pe imaginile video postate pe www.2.actualmm.ro în timp ce spăla pubele în fântâna arteziană din Centrul Vechi este un angajat al societății. Tot reprezentanții Drusal arată că angajatul lor ar fi trebuit să fie supravegheat de către un șef de echipă, fiind muncitor necalificat, lucru ce nu s-a întâmplat. Vedeți întregul punct de vedere al reprezentanților Drusal referitor la incident:

Subscrisa SC DRUSAL SA, cu sediul in Baia Mare, bld Unirii nr.16, ap.4, inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J24/360/1995, CUI RO7233879, reprezentata legal prin dl. Apan Mihai Constantin  – Director General , prin prezenta va comunicam urmatoarele:

Avand in vedere ca in data de 17.07.2018 pe site-ul dvs www.2.actualmm.ro a fost publicata o stire in care apare numele societatii noastre, avand ca titlu sugestiv „ORAS FARA SERIF… –Angajat al Drusal spala pubele in fantana arteziana din centrul istoric al Municipiului Baia Mare” , prin prezenta dorim sa facem urmatoarele declaratii :

In primul rand dorim sa ne cerem scuze public fata de gestul incalificabil al unui muncitor necalificat, angajat la activitatea de salubrizare stradala. Nu dorim sa diminuam importanta acestui gest nepermis, dar asa cum bine stiti, din pacate, majoritatea salariatilor nostri provin din categorii sociale defavorizate si deci nu intotdeauna comportamentul lor este unul civilizat, fapt pentru care ei sunt organizati in echipe coordonate de cate un sef de echipa care are datoria sa supravegheze si sa indrume activitatea lor.

La momentul incidentului, seful de echipa desemnat pentru aceea lucrare era intr-o alta zona adiacenta, iar muncitorul din fotografia postata a ramas nesupraveghat.

Colectivul de conducere al SC Drusal SA, isi asuma acest incident, motiv pentru care va lua toate masurile disciplinare care se impun, in conformitate cu dispoziiile Regulamentului intern, contractului colectiv de munca si contractului individual de munca.

Dorim sa va asiguram, ca societatea noastra este preocupata de a asigura o salubrizare cat mai eficienta si de a proteja mediul inconjurator, salariatii fiind mereu instruiti in acest sens. Mentionam ca acest incident reprezinta un caz izolat.

Nu putem insa sa nu amintim faptul ca pentru activitatea specifica pe care o desfasuram  este imposibil sa recrutam persoane din alte categorii sociale sau cu nivel de educatie superior. Cu toate acestea  depunem eforturi considerabile ca pe langa asigurarea curateniei in orasul Baia Mare sa realizam si o educatie pentru munca, pentru curatenie si pentru ridicarea nivelului civic al angajatilor nostri.

Fata de cele relatate, dorim sa va asiguram ca, vom lua masurile legale ce se impun in vederea sanctionarii salariatului, deoarece societatea „Drusal” nu accepta un astfel de comportament care afecteaza imaginea companiei , cu precizarea ca pe viitor nu vor mai exista astfel de situatii neplacute”, se arată în dreptul la replică trimis de către reprezentanții Drusal pe adresa redacției.

 

Adrian Barbur

Foto+video:  A.C.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

REZULTATE PARȚIALE ALEGERI LOCALE 2020 – Cătălin Cherecheș reconfirmat în funcție de băimăreni. A câștigat detașat alegerile, pe locul 2 clasându-se candidatul PNL și...

În lipsa unui EXIT-POLL pentru municipiul Baia Mare și județul Maramureș, mii de oameni au așteptat cu sufletul la gură numărătoarea voturilor de la...

E OFICIAL! CJSU ȘI CLUBUL CONFIRMĂ – 7 jucători ai CS Minaur, infectați cu SARS-CoV-2

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș comunică confirmarea a șapte cazuri, jucători din cadrul CS Minaur Baia Mare, infectați cu SARS-CoV-2. Direcția de...

ACTUALIZARE 11/ ALEGERI LOCALE 2020: LIVE TEXT – Urmărește toate informațiile despre scrutinul de astăzi, ce se întâmplă în Baia Mare, Maramureș și în...

Azi, 27 septembrie 2020, românii sunt așteptați la urne pentru a alege primarii, președinții de consilii județene, consilierii județeni și locali care îi vor...

ALEGERI LOCALE 2020 – Tot ce trebuie să știi despre alegerile locale care se desfășoară duminică, 27 septembrie 2020

Duminică, 27 septembrie 2020, un număr total de 425.911 alegători cu drept de vot, conform datelor Autorității Electorale Permanente sunt așteptați la urne în...

PE SURSE: ÎNCĂ UN LIBERAL CU CORONAVIRUS – Președinta Organizației de Femei Liberale din Maramureș, internată în spital

Un nou caz de infectare cu noul Coronavirus în rândul liberalilor maramureșeni. În urmă cu câteva săptămâni, doi consilieri locali băimăreni din PNL au...