AcasăEvenimentACTUALIZARE: ULTIMA ORA - SOCANT: Minora abuzata sexual de un barbat...

ACTUALIZARE: ULTIMA ORA – SOCANT: Minora abuzata sexual de un barbat din familia asistentului maternal la care se afla. Fata este insarcinata in 20 de saptamani (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

 Caz grav in Baia Mare. O fata de numai 15 ani a fost abuzata de un barbat din familia celui  care ii oferea asistenta maternala. Intreaga descoperire a fost facuta de sotia barbatului care avea drept de protectie asupra minorei.

Aceasta  i-a alertat pe reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Maramures. In momentul in care responsabilii au demarat o ancheta au descoperit ca minora este insarcinata, sarcina ei avand o evolutie de 20 de saptamani.
„In data de 28 aprilie 2014 am fost informati de catre asistenta maternala F.T.,ca minora in varsta de15 ani aflata in asistenta maternala la sotul dansei,a fost supusa unor abuzuri sexuale din partea unui membru al familiei asistentului maternal in grija caruia se afla.
In urma celor relatate de asistenta maternala, aceasta a fost indrumata spre a proceda la efectuarea unor investigatii de specialitate asupra minorei. Rezultatul acestora a confirmat faptul ca minora este insarcinata, avand sarcina in 20 de saptmani, de evolutie. La recomandarea specialistilor angajati ai directiei s-a demarat procesul de evaluare initiala, in urma caruia psihologul recomanda evaluarea complexa a minorei, evaluarea psihiatrica si instruirea unor masuri de protectie speciala.
In momentul de fata cazul acestei minore este cercetat de catre reprezentantii Compartimentului de interventie in situatii de abuz, neglijare, trafic, migratiune si repatrieri din cadrul Serviciului de Asistenta Sociala al institutiei noastre.
Pana la finalizarea anchetei, directorul general al DGSPAC Maramures a dispus inlocuirea masurii de plasament de la asistentul maternal profesionist, cu plasament in regim de urgenta la C.P.R.U. Baia Mare, la sfarsitul anchetei urmand a se lua masurile legale”, se arata intr-un comunicat de presa emis de conducerea DGASPC Maramures.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA