AcasăNews AlertACTUALIZARE - SOCANT - Adrian Nastase s-a impuscat in gat cand i...

ACTUALIZARE – SOCANT – Adrian Nastase s-a impuscat in gat cand i s-a aratat mandatul de arestare. Viata lui nu este in pericol

spot_img

DISTRIBUIȚI

Instanţa supremă a trimis la Tribunalul Bucureşti mandatul de executare a pedepsei de doi ani de închisoare în cazul lui Adrian Năstase, iar după ce va ajunge la Poliţia Capitalei, va fi pus în aplicare, scrie Mediafax.  

UPDATE 24: 23: Adrian Năstase se află la tomograf pentru a se detecta cu exactitate locul unde se află glonţul. Din primele informaţii, glonţul nu a atins nici o arteră principală, iar starea lui este stabilă.

UPDATE 24:00
 – Premierul Victor Ponta a ajuns la Spitalul Floreasca. „Am vrut să vad cum se simte un om aflat în necaz. Nu puteam să stau acasă fără să mă intereseze ce se întâmplă cu el. Este dreptul şi obligaţia mea să fiu alături de el. Voi aştepta toată noaptea veşti despre starea lui Adrian Năstase. Sper ca Basescu este fericit acum!”

UPDATE 23:58– Potrivit reprezentanţilor Spitalui de Urgenţă, Adrian Năstase are trei plăgi împuşcate în zona gâtului. Fostul premier s-a împuşcat cu un pistol de 9 milimetri.

UPDATE  23:50– Adrian Năstase a ajuns la Spitalul Floreasca şi urmează să intre în operaţie.

Pe de alta parte, Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis o anchetă în legătură cu tentativa de suicid a fostului premier Adrian Năstase.
Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit o cauză, având ca obiect incidentul petrecut în seara zilei de 20.06.2012, cu ocazia executării mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată numitului Năstase Adrian. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de organele de poliţie, iar din primele date comunicate a rezultat că, ar fi existat o tentativă de suicid a numitului Năstase Adrian”se arată într-un comunicat al Parchetului General remis AGERPRES.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă condusă de procurorului şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea cercetărilor.

UPDATE 23.48 – Poliția Română confirmă că Adrian Năstase a încercat să se sinucidă în momentul în care i-a fost arătat mandatul de arestare. Acesta s-a împușcat în gât. Funcțiile vitale sunt stabilizate și viața lui Adrian Năstase nu este în pericol, conform informațiilor oficiale, citate de Radu Tudor la Sinteza Zilei.

UPDATE 23.25- Ambulanţa a intrat în parcarea subterană. Fostul premier, condamnat astăzi la 2 ani de închisoare, a încercat să-şi pună capăt zilelor.

Adrian Năstase s-a împuşcat cu un revolver. Surse Antena 3 au precizat că acesta s-a împușcat în zona gâtului, glonțul fiind în continuare prezent în corpul acestuia. Momentan nu se ştie dacă glonţul i-a afectat o zonă vitală. Acesta a fost transportat de urgenţă la spital.

UPDATE 22.42: Poliţia a ajuns la domiciliul lui Adrian Năstase pentru a-i prezenta mandatul de executare a pedepsei. Doi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei au precizat, la intrarea în imobil, că fostul premier va fi dus, în primă instanţă, la medic, potrivit procedurilor.

Reprezentanţii Poliţiei au venit cu mandat de aducere în arest şi au precizat că nu au luat legătura cu Adrian Năstase înainte de a veni la locuinţa acestuia.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis la Tribunalul Bucureşti, în jurul orei 20.00, mandatele de executare a pedepselor dispuse în dosarul „Trofeul calităţii”.

Tribunalul Bucureşti, instanţa de executare, va trimite mandatele la Poliţia Capitalei, iar poliţiştii de la Serviciul Urmăriri le vor pune în executare, dacă Adrian Năstase şi ceilalţi inculpaţi condamnaţi în dosarul „Trofeul calităţii” nu se vor prezenta în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Decizia în dosarul Trofeul Calităţii este definitivă şi urmează să fie pusă în executare.

Sursa: antena 3.ro

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit o cauză, având ca obiect incidentul petrecut în seara zilei de 20.06.2012, cu ocazia executării mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată numitului NĂSTASE ADRIAN.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de organele de poliţie, iar din primele date comunicate a rezultat că, ar fi existat o tentativă de suicid a numitului  NĂSTASE ADRIAN.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă condusă de procurorul şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea cercetărilor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA