AcasăEvenimentACTUALIZARE - SIGHETU MARMATIEI: Noua copii dintr-o Casa de Tip Familial au...

ACTUALIZARE – SIGHETU MARMATIEI: Noua copii dintr-o Casa de Tip Familial au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara

DISTRIBUIȚI

In cursul dupa amiezii de ieri echipajele de Ambulanta din Sighetu Marmatiei au fost solicitate la o Casa de Tip Familial din oras pentru a acorda primul ajutorul unui numar de noua copii carora li s-a facut brusc rau. Toti prezentau simptome de greata, voma si diaree. Dupa ce primit ingrijiri medicale la fata locului copiii au fost transportati la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei cu suspiciune de toxiinfectie alimentara. Directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures, Nicolae Boitor ne-a declarat ca in Casa de Tip Familial a fost declansata o ancheta pentru a stabili de la ce anume s-a produs toxiinfectia alimentara. Totodata s-au luat probe din mancare dar si angajatii vor fi examinati.

ACTUALIZARE

„La data de 3 noiembrie, directorul general al DGASPC Maramures Nicolae Boitor a fost instiintat telefonic de catre un sef de centru din zona Sighetu Marmatiei, centru aflat in subordinea DGASPC Maramures, despre faptul ca mai multi copii dintr-o casa de tip familial prezinta simptome de greturi, varsaturi si dureri de cap.

Pentru gestionarea rapida si eficienta a situatiei seful de centru a apelat serviciul 112 si un numar de noua copii au fost internati de urgenta la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei.

In urma incidentului creat, Directia de Sanatate Publica Maramures si Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Maramures au ridicat probe alimentare si au dispus, de asemenea, sigilarea produselor de origine animala.

Cauza probabila a producerii incidentului o constituie alimentele consumate in cursul zilei de sambata, 2 noiembrie, copiii prezentand simptomatologie digestiva usoara cu suspiciunea de toxiinfectie alimentara.

Pentru respectarea normelor legale in vigoare privind protectia si promovarea drepturilor copilului, directorul general a dispus imputernicirea unei persoane din conducerea DGASPC Maramures pentru efectuarea unei cercetari administrative interne in vederea imprejurarilor si a cauzelor care au dus la producerea acestui incident nedorit. La finalizarea cercetarilor va vom comunica concluziile si masurile dispuse” a precizat Nicolae Boitor, director general DGASPC Maramures.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA