AcasăEvenimentACTUALIZARE - Premiera ActualMM.ro - Fetita de 11 ani intepata de o...

ACTUALIZARE – Premiera ActualMM.ro – Fetita de 11 ani intepata de o capusa in Baia Mare. Un baiat de 11 ani si o femeie de 54 intepati si ei

DISTRIBUIȚI

Un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta Baia Mare a fost solicitat prin 112 de o mama care locuieste pe strada Granicerilor din Baia Mare. Femeia a spus la telefon ca fetita ei, Diana C., in varsta de 11 ani, a fost intepata de o capusa. Femeii i s-a recomandat sa duca imediat fetita la Spitalul de Boli Infectioase Baia Mare.

ACTUALIZARE

Tot in aceasta seara au mai fost doua apeluri la 112 in care o femeie a intrebat ce sa faca dupa ce a fost intepata de o capusa. Femeia in varsta de 54 ani din Moisei a spus ca a incercat sa scoata capusa dar i-a ramas capul in piele. Femeie a fost indrumata spre Spitalul din Viseu de Sus, cu mijloace proprii.

Dupa cateva minute mama unui baietel de 11 ani a povestit acelasi lucru. Si aceasta s-a dus cu mijloace proprii la spital.

Cum te poti feri de muscatura?

Deşi nu doare iniţial, muşcătura de căpuşă duce în timp la boli grave. Mai ales dacă nu este observată în primele zile. Cele mai grave complicaţii ar fi encefaliile şi paralizia. Cu o asemenea ameninţare nu e de mirare că oamenii sunt îngroziţi. Mai ales de când au aflat că zilnic, concetateni de-a lor ajung la spitalul, muşcaţi de capuşe.  Cei mai mulţi, după plimbări la iarbă verde sau dupa ce au mers la cosit. Primăria nu a luat însă o decizie în ceea ce priveşte deparazitarea zonelor afectate. Pentru a ne proteja de căpuşe, medicii ne recomandă să purtam haine deschise la culoare care să acopere cât mai mult din piele. Şi desigur să evitam pe cât posibil contactul direct cu iarba.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA