AcasăEvenimentACTUALIZARE: Prelevare de organe azi-noapte la Spitalul Judetean din Baia Mare (VIDEO)

ACTUALIZARE: Prelevare de organe azi-noapte la Spitalul Judetean din Baia Mare (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

In cursul noptii trecute la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare a avut loc o operatie de prelevare de organe. Familia unui barbat in varsta de 42 de ani si-a dat acordul pentru prelevarea de organe dupa ce barbatul a intrat in moarte cerebrala in urma unui infarct cerebral.

Doua echipe de medici de la Cluj si Bucuresti au ajuns la unitatea medicala din Baia Mare unde i-au prelevat barbatului cei doi rinichi, pancreasul si ficatul. Ficatul a fost transportat mai apoi la Bucuresti iar rinichii si pancreasul la Cluj Napoca.
Operatia de prelevare de organe a decurs in conditii normale.

ACTUALIZARE
„Este vorba despre prelevarea ficatului, rinichilor si a pancreasului de la un pacient in varsta de 42 de ani aflat in moarte cerebrala, diagnosticul la internare a fost infarct cerebral. Ficatul a plecat spre Bucuresti, iar rinichii si pancreasul spre Cluj. Incepand de ieri dimineata colegii mei au efectuat primele analize avand in vedere ca pacientul a intrat in moarte cerebrala. Echipele de prelevare au sosit in jurul orei 23.00, au fost doi medici de la Cluj si doi medici de la Bucuresti” a declarat ec. Sorina Pintea, manager Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA