AcasăNews AlertACTUALIZARE - Piele pentru răniţii de la clubul Colectiv, prelevată în Baia...

ACTUALIZARE – Piele pentru răniţii de la clubul Colectiv, prelevată în Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Piele pentru răniţii în incendiul din clubul Colectiv a fost prelevată de la un maramureşean aflat în moarte cerebrală. Prelevarea a avut loc în cursul nopţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare şi a fost efectuată de către medicii de la Spitalul Fundeni, coordonaţi de doctorul Radu Zamfir, şi o echipă medicală de la Cluj Napoca.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani a fost declarat în moarte cerebrală după ce a suferit un accident vascular. Prin bunăvoinţa familiei, acestuia i s-au prelevat cei doi rinichi, ficatul şi pielea.

,,Am avut solicitări de la profesorul doctor Dan Enescu de la Spitalul Grigore Alexandrescu pentru prelevare de piele. S-au prelevat 2500 de centimetri pătraţi de piele’’, au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

Ficatul şi pielea prelevată au ajuns la Bucureşti în timp ce cei doi rinichi vor da o nouă şansă la viaţă pacienţilor aflaţi pe listele de transplant de la Cluj Napoca.

ACTUALIZARE – Spitalul Județean

„O prelevare de organe și piele a avut loc azi-noapte, la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, acolo unde un maramureșean de 59 de ani a intrat în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular. După discuțiile pe care reprezentanții unității spitalicești le-au purtat cu familia victimei, cărora li se explicat cum pot salva alte vieți nevinovate, aparținătorii au fost de acord să fie prelevați de la bărbat cei doi rinichi, ficatul și 2500 centimetri pătrați de piele. Pielea astfel prelevată va fi folosită în cazul răniților din clubul Colectiv, tineri care au suferit arsuri pe suprafețe mari din corp în urma tragicului incendiu și care se luptă, acum, pentru supraviețuire. Conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a arătat că, și la unitatea băimăreană a fost trimisă o solicitare de prelevare de piele, venită din partea doctorului Dan Enescu, de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București. Prelevarea de organe și piele a fost realizată de către medicii de la Spitalul Fundeni, coordonați de doctorul Radu Zamfir, alături de o echipă medicală din Cluj Napoca, oraș spre care s-au îndreptat, de altfel, cei doi rinichi. Aceste organe vor da o șansă în plus la o viață normală pacienților aflați pe listele de așteptare din Cluj. În ceea ce privește ficatul și pielea prelevată, acestea au ajuns în București, iar pielea va fi folosită pentru transplanturile care se vor realiza în cazul victimelor din Colectiv”. (Biroul de presă al Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare)

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA