AcasăEvenimentACTUALIZARE - PERICOL - Muniţie de război descoperită de poliţiştii de frontieră...

ACTUALIZARE – PERICOL – Muniţie de război descoperită de poliţiştii de frontieră maramureşeni pe Valea Vaserului

spot_img

DISTRIBUIȚI

În  ziua  de 22.05.2012, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Vişeu de Sus pe timpul executării unei misiuni specifice  în zona de responsabilitate a fost  informat de  un grup de lucrători care  executa activităţi de întreţinere a căii ferate despre faptul că în  dreptul Cantonului Silvic Stevioara au descoperit un corp metalic sub formă de proiectil.

Imediat  poliţiştii de frontieră s-au deplasat la  locul indicat  unde  au constatat  în apropierea  căii ferate existenţa unui  proiectil de război neexplodat  având lungimea de  25 de cm şi  diametrul de  aproximativ 7,5 cm. S-a luat măsura închiderii căilor de acces  şi  izolării  zonei, în scurt timp  la faţa locului  deplasându-se  lucrători din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi specialişti din cadrul I.J.S.U. Maramureş  care au ridicat proiectilul şi au desfăşurat activităţi conform procedurilor specifice.

ACTUALIZARE Proiectil de război găsit pe Valea Vaser

Marţi, 22 mai, Poliţia Vişeu de Sus au primit o sesizare cu privire la faptul că, pe Valea Vaserului, în locul numit ,,Ştevioara”, angajaţii unei societăţi comerciale care efectuau lucrări de reparaţii la terasamentul căii ferate forestiere, au găsit un element de muniţie.

În temeiul sesizării, o echipă formată din specialişti în domeniu, din partea Poliţiei Oraşului Borşa şi I.S.U. Maramureş, s-a deplasat la faţa locului pentru cercetări. Respectivul element de muniţie este un proiectil de artilerie, de calibrul 75 mm, neexplodat, în stare avansată de degradare şi coroziune. Muniţia datează, cel mai probabil din perioada Celui de-al doilea război mondial. Proiectilul a fost ridicat de către reprezentanţii I.J.S.U. iar în perimetrul respectiv, în urma căutărilor amănunţite, nu au mai fost identificate alte elemente sau categorii de muniţie.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA