AcasăEvenimentACTUALIZARE2: Incendiu pe varful Toroioaga. Peste 100 de oameni se lupta cu...

ACTUALIZARE2: Incendiu pe varful Toroioaga. Peste 100 de oameni se lupta cu flacarile (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

 Pompierii maramureşeni luptă la această oră cu un incendiu de pădure izbucnit în apropiere de Borşa, în zona vârfului Toroioaga, la o altitudine de circa 1.500 de metri. Din primele estimări ale pompierilor aflaţi la faţa locului, incendiul a cuprins o suprafaţă de circa 4 hectare. La localizarea şi lichidarea incendiului, care afectează litiera şi coronamentul arborilor, acţionează echipaje ale Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus şi Gărzii numarul 2 de Intervenţie Borşa, din cadrul aceleiaşi subunităţi. Operaţiunile sunt coordonate la faţa locului de către locotenent colonel Ioniţă Sîrb, prim adjunct al inspectorului şef, care s-a deplasat în zonă împreună cu 30 de pompieri. Acestorali s-au alăturat 50 de angajaţi ai Direcţiei Silvice Maramureş şi voluntari din oraş, conduşi de către Iacob Andreica, directorul tehnic al Direcţiei. Forţele participante beneficiază şi de sprijinul deosebit al autorităţilor locale.

La intervenţie participă şi Ioan Timiş, viceprimarul oraşului Borşa. Misiunea de limitare şi stingere a incendiului se desfăşoară cu dificultate din cauza terenului accidentat. Colonelul Ion Pop, inspector şef al I.S.U. Maramureş a survolat ieri, într-un zbor de recunoaştere, zona afectată de flăcări, cu un avion uşor pus la dispoziţie datorită sprijinului conducerii Aeroportului Internaţional Baia Mare şi a Aeroclubului României. Astăzi, Zamfir Ciceu,președintele Consiliului Județean Maramureș și vicepreședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș,  locotenent colonel Ioan Mureşan, şeful centrului operaţional al I.S.U. Maramureş şi locotenent Radu Vereş, ofiţer specialist în cadrul I.S.U., vor efectua un alt zbor în zonă, pentru a veni în sprijinul forţelor care acţionează la sol.

ACTUALIZARE 9 AUGUST   

Pompierii maramureşeni continuă lupta cu flăcările pe munţii din apropierea oraşului Borşa. La această oră, 84 de pompieri de la toate subunităţile din judeţ, împreună cu 50 de silvicultori şi 10 voluntari din oraş acţionează pentru localizarea şi lichidarea incendiului din zona vârfului Toroioaga, la o altitudine de circa 1500 de metri. După ultimele estimări, o suprafaţă de circa 12 hectare este cuprinsă de flăcări.

Forţelor de la sol li se va alătura astăzi şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., care va efectua misiuni de stingere în zonă. Coordonarea operaţiunilor la faţa locului este asigurată de către Pamfil Bercean, subprefectul judeţului şi col. Ion Pop, inspectorul şef al I.S.U. Maramureş. La intervenţie participă şi lt.col. Ioniţă Sîrb, prim adjunct al inspectorului şef al I.S.U. Maramureş, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale, care s-au implicat în mod deosebit în misiunile de stingere a incendiului. 

Cadrele Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare şi cele de la Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş s-au deplasat la Borşa cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş, care a pus la dispoziţie un microbuz al Ansamblului Folcloric Naţional  “Transilvania” şi unul de la Aeroportul Internaţional Baia Mare. Lucrătorii Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei şi cei ai Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus s-au deplasat în zonă cu autocamioanele din dotare.

Pompierii Gărzii Nr.2 de Intervenţie Borşa,  mai acţionează în acest moment la încă un incendiu de pădure, semnalat în apropiere de Vârful Ţibău, la circa 60 de kilometri de oraş. Un echipaj al subunităţii a intervenit la stingerea flăcărilor care au afectat până acum circa 3 hectare de teren.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA