AcasăMARAMURESUL ISTORICACTUALIZARE - IMAGINI LIVE - Uraganul Sandy face ravagii in SUA. S-a...

ACTUALIZARE – IMAGINI LIVE – Uraganul Sandy face ravagii in SUA. S-a decretat STARE DE CATASTROFA in New York: 16 morti

spot_img

DISTRIBUIȚI

Uraganul Sandy a atins luni seara Coasta de Est a Statelor Unite, la nivelul statului New Jersey, o regiune afectată deja din plin de ploi torenţiale şi rafale violente de vânt, a anunţat Centrul Naţional american al Uraganelor NHC într-un buletin special, relatează AFP.
Paralizia care a cuprins această regiune dens populată a ţării şi haosul anunţat – câteva milioane de locuinţe sunt private de electricitate potrivit presei americane – au întrerupt campania electorală cu opt zile înaintea alegerilor prezidenţiale. Potrivit CNN, numărul victimelor a ajuns la 14.

ACTUALIZARE

Uraganul Sandy face ravagii in continuare in SUA, iar preşedintele american, Barack Obama a decretat stare de „catastrofă majoră” în statul New York.  Cu un diametru de peste 1500 de km, uraganul afectează o suprafaţă mai mare decît cea a României.  În doar câteva ore, 16 persoane şi-au pierdut viaţa, sute de mii de americani au fost evacuaţi forţat iar milioane de oameni au rămas în beznă.Acesta este doar începutul dezastrului, anunţă autorităţile americane.
Uraganul Sandy va ajunge la apogeu abia în cursul zilei de azi, când 60 de milioane de oameni vor resimţi efectele catastrofice ale uraganului. Traficul din New York este paralizat de câteva ore. Aeroportul internaţional JFK şi metroul din New York au fost închise din cauza inundaţiilor. In apropierea portului, valurile au ajuns pana la o inaltime record de 10 metri. Preşedintele american a cerut în nenumărate rânduri ca avertismentele să fie luate în serios pentru a evita pierderea de vieţi omeneşti.
Se estimează că cel mai puternic uragan din ultimii 100 de ani ar putea provoca pagube directe de 1 miliard de dolari şi un impact economic de peste 20 de miliarde de dolari in SUA.

ACTUALIZARE 2

Peste opt milioane de locuinţe au rămas fără electricitate în 18 state din nord-estul SUA şi în Washington DC, din cauza Uraganului Sandy, anunţă Departamentul american al Energiei. La ora 15,00 ora României, 8.114.433 de clienți nu aveau electricitate. Cel mai afectat stat este New Jersey, unde sunt 2,5 milioane de case fără electricitate.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA