spot_img
AcasăNews AlertACTUALIZARE EXPLOZII - (VIDEO) O băimăreancă nu iese din casă, la Bruxelles,...

ACTUALIZARE EXPLOZII – (VIDEO) O băimăreancă nu iese din casă, la Bruxelles, de frica atacurilor teroriste

DISTRIBUIȚI

În această dimineață, în Bruxelles au avut loc trei explozii, la puțin timp una de alta.Primele două au fost la un aeroport iar a treia la metrou. O fostă jurnalistă din Baia Mare este acum în Belgia, chiar în Bruxelles, dar preferă să stea în casă acum și nu să iasă pe străzi pentru a afla ce se întâmplă.
Ca și ea procedează majoritatea populației, cu toate că încă nu s-a lansat un apel în acest sens.
”Stau şi ascult sirenele în casă. Nu ştiu dacă e panică pe străzi că nu am ieşit din casă şi nici nu o să ies. Nu ne-au spus la TV să nu ieşim din case dar prefer să nu o fac. Nu am auzit exploziile deşi stau aproape de aeroport. De o jumătate de oră a mai fost o explozie la staţia de metrou din cartierul Maalbeek. acolo nu a apărut încă un bilanţ al victimelor”, spune Lavinia Sabaciag, fostă jurnalistă la ”Glasul Maramureșului”.

Din câte spune fosta jurnalistă, explozia de la metrou a avut loc la mică distanță de instituțiile europene, la aproximativ 500 de metri.

https://youtu.be/dOzESaL48II

 

Actualizare: Primarul din Borșa, Sorin Ioan Timiș, a încercat să ia legătura cu borșeni care locuiesc în Bruxelles. Nu a reușit să sune însă pe niciunul dintre cei 5-6 concitadini pe care i-a apelat. ”Au căzut rețelele telefonice”, explică primarul.

Actualizare: Poliţiştii belgieni au găsit pe aeroportul din Zaventem trei centuri explozive nefolosite, anunţă un post de televiziune blegian, citat de agenţia RT.

Actualizare: Două explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, puţin înainte de ora locală 8 dimineaţa. După aproximativ o oră de la incidentul de la aeroport a avut loc o explozie şi la metroul din Bruxelles,în apropiere de instituţiile europene şi ambasada americană.

metrou2

Cel puţin 13 morţi şi 35 de răniţi este bilanţul anunţat de parchetul federal belgian, precizând că a fost vorba de un atac kamikaze, potrivit lesoir.be.

Potrivit Reuters, care citează televiziunea publică belgiană în explozia de la metrou ar fi murit 10 persoane. Atentatele din Bruxelles vine la doar câteva zile după arestarea creierului atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam, prins de autorităţile de autorităţile belgiene care nu au exclus o răzbunare la acel moment.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA