AcasăNews AlertACTUALIZARE - EXCLUSIVITATE ACTUALMM.RO - Mobilizare impresionantă de forțe pentru salvarea unui...

ACTUALIZARE – EXCLUSIVITATE ACTUALMM.RO – Mobilizare impresionantă de forțe pentru salvarea unui biciclist rănit într-o zonă abruptă de pe Valea Romană (GALERIE FOTO/VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Mobilizare de forțe impresionantă în această seară într-o zonă abruptă de pe Valea Romană din Baia Mare. Pompierii SMURD, împreună cu membrii XTREME ADVENTURE Baia Mare și Salvamont Baia Mare au intervenit pentru salvarea unui biciclist căzut în munte, într-o zonă inaccesibilă autospecialelor de intervenție.

Alarma s-a dat la ora 19.00 în această seară. Un băimărean în vârstă de aproximativ 30 de ani cutreiera munții din imediata apropiere a municipiului Baia Mare. Era însoțit de doi amici de-al lui. La un moment dat acesta s-a dezechilibra și a căzut în cap, nemaiputându-se deplasa. Au sunat imediat la 112 și au cerut ajutor.

Cum se știa că zona este izolată și greu accesibilă, s-a apelat imediat la parteneriatul dintre ISU Maramureș și Clubul XTREME ADVENTURE Baia Mare. Alături de o autospecială a pompierilor SMURD, au plecat și două mașini off-road ale Clubului XTREME ADVENTURE Baia Mare (Blavenstein Carol, președinte – mașina Land Rover Discovery 2 și George Toma, membru, cu un NISSAN Navara). În sprijin au venit și salvamontiștii băimăreni.

misiune salvare (1)Autosanitara de intervenție a putut parcurge aproximativ 4 kilometri de drum forestier, apoi paramedicii au urcat în mașinile off-road cu tot echipamentul de prim-ajutor necesar. După alți trei kilometri de urcări abrupte și drum înfundat și rupt, forțele de intervenție au ajuns la biciclistul rănit.

misiune salvare (5)Imediat paramedicii l-au imobilizat deoarece acesta suferise o fractură la nivelul nasului și alte traumatisme la față, cap și gât, apoi l-au urcat într-una din mașinile off-road pe o targă și au pornit spre autosanitara SMURD.

Victima în vârstă de 39 de ani este căsătorit și are copii. A profitat de timpul călduros și a ieșit la plimbare prin pădure cu doi amici. La momentul sosirii forțelor de intervenție bărbatul era conștient. Ajuns la echipajul SMURD, acesta l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Reprezentanții Clubului XTREME ADVENTURE Baia Mare, în parteneriat cu ISU Maramureș și Salvamont Baia Mare, susțin că vor interveni în ajutorul tuturor celor accidentati în munții sau zone greu accesibile de fiecare dată când va fi nevoie. Totodată aceștia recomandă tuturor iubitorilor plimbărilor de acest gen să fie echipați corespunzător, deoarece acest echipament îți poate salva viața.

ACTUALIZARE

Ieri, 05.04., la ora 18:36, prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, 112, dispeceratul ISU Maramureș a fost anunțat despre faptul că un biciclist a căzut în zona Șaua Dia, Valea Romană. Bărbatul în vârstă de 39 de ani era însoțit de încă doi amici, care au cerut ajutor forțelor de intervenție. Din cauza faptului că zona în care persoana a căzut era foarte greu accesibilă, în ajutorul echipajului de prim ajutor al S.M.U.R.D. Baia Mare au venit și membrii Clubului XTREME ADVENTURE Baia Mare, ai Asociației Salvatorilor Montani Baia Mare și cei ai Serviciului Județean Salvamont Maramureș, care au facilitat accesul paramedicilor la victimă cu ajutorul mașinilor off-road.
Victima a fost stabilizată de către paramedicii băimăreni și apoi a fost transportată până la ambulanță cu ajutorul membrilor clubului și salvamontiștilor. Ulterior, cu ambulanța, victima a fost transporată la Spitalul Județean de Urgență ” Constantin Opriș” Baia Mare pentru investigații suplimentare.


Pe această cale, I.S.U. Maramureș mulțumește Clubului Xtreme Adventure Baia Mare, Asociației Salvatorilor Montani Baia Mare și Serviciului Județean Salvamont pentru deosebita implicare și ajutorul acordat echipajului de intervenție.

Vasile Dale

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA