AcasăActualitateSocialACTUALIZARE - CAZUL ȘIMON - Delegație de instructori auto și administratori de...

ACTUALIZARE – CAZUL ȘIMON – Delegație de instructori auto și administratori de școli de șoferi în audiență la prefect

DISTRIBUIȚI

O delegație formată din instructori auto și administratori de școli de șoferi a fost primită, vineri, 22 ianuarie, la Palatul Administrativ din Baia Mare, de prefectul Anton Rohian. La întâlnire au participat, de asemenea, comisar șef de poliție Florin Șironca, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș, și comisar șef Ioan Cârlig, ofițer în cadrul Serviciului Poliția Rutieră Maramureș. 

Prefectului Anton Rohian i-a fost înmânată o reclamație semnată de instructorul auto Dorin Vancea, care se referă la activitatea unui angajat al Serviciului Examinări Auto, Claudiu Șimon. Acesta este acuzat că ar fi prea exigent cu elevii care doresc să obțină permisul de conducere.

”Prefectul Anton Rohian a spus că documentul pe care l-a primit este semnat de o singură persoană, și nu se înțelege dacă examinatorul acuzat are o problemă în exercitarea atribuțiilor, sau există, pur și simplu, un conflict de natură personală între Dorin Vancea și Claudiu Șimon. În acest din urmă caz, examinatorul nu poate fi sancționat”, se arată într-un comunicat de presă a Instituției Prefectului – Județul Maramureș.

De aceea, prefectul le-a cerut celor prezenți să îi prezinte un document scris, în care problemele să fie prezentate punctual, iar în final actul să fie semnat de toți cei care se declară nemulțumiți. Rohian a arătat că este normal ca viitorii șoferi să aibă parte de un examen corect și să existe un anumit grad de exigență în evaluarea lor. Nu este firesc ca pe drumurile județene și naționale să circule șoferi insuficient pregătiți.

“În cazul în care considerați că aveți o pregătire fără cusur și că unii au ceva cu dumneavoastră, vă invit să scrieți asta într-un document pe care să-l semnați”, le-a mai spus celor prezenți prefectul Anton Rohian.

ACTUALIZARE: 

Concluzii după întâlnirea cu reprezentanții școlilor de șoferi
Conform informațiilor primite de la biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Maramureș, la întâlnire au participat, alături de prefectul Anton Rohian și comisar șef Florin Șironka, 18 reprezentanți ai școlilor de șoferi, câte un reprezentant al ISCTR Maramureș, ARR Maramureș, ofițeri din cadrul DGA și IPJ Maramureș – Serviciul Poliției Rutiere și reprezentantul Sindicatului Instructorilor Auto.

”Problemele sesizate în presă au mai fost discutate și s-au soluționat în vara anului 2015, iar conflictul actual a apărut pe fondul unei neînțelegeri personale între instructorul auto Dorin Vancea și inspectorul Claudiu Șimon. S-au discutat mai multe aspecte privind procesul de examinare a viitorilor conducători auto și s-au găsit soluții punctuale pentru fiecare în parte. De asemenea, a fost adusă în atenție atitudinea examinatorului față de elev în timpul examinării. Conducerea Serviciului de Examinări a luat la cunoștință toate doleanțele exprimate de reprezentanții școlilor de șoferi și va face tot posibilul ca acestea să fie rezolvate în condițiile legii. În final, participanții au considerat că toate aspectele sesizate au fost înțelese de ambele părți și nu au mai dorit să înainteze alte petiții conducerii Instituției Prefectului”, se arată în comunicatul de presă.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA