spot_img
AcasăNews AlertACTUALIZARE - ADI Maramureş a acceptat propunerea primarului Cătălin Cherecheş: "îngheaţă" tarifele...

ACTUALIZARE – ADI Maramureş a acceptat propunerea primarului Cătălin Cherecheş: „îngheaţă” tarifele la apă şi canalizare pentru următorii 5 ani

DISTRIBUIȚI

Condiții noi de tarifare și facilități la serviciile de apă și canalizare. Aceasta este propunerea pe care Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a înaintat-o astăzi, 23 noiembrie, către reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Maramureș Apă și Canal și cei ai societății Vital.

Mai mult, Cătălin Cherecheș dorește și acordarea de facilități la plata facturii la apă și canalizare pentru băimărenii defavorizați și tarife nemajorate pentru perioada 2016-2020.

În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a arătat că va propune reprezentanților ADI Apă și Canal, precum și celor de la Vital ca, indiferent de investițiile din fonduri europene care se vor face în perioada 2016 – 2020, să nu mai fie majorări de tarife pentru serviciile de distribuție a apei și canalizare.

„Îmi asum această propunere și cred că este un lucru foarte important de la care începem perspectiva 2016-2020. Depunem spre finanțare proiecte de aproximativ 200 de milioane de euro, așa cum au fost depuse și în 2008. Doar că în 2008 s-a acceptat o creștere de aproape 100%, iar acum nu acceptăm niciun fel de creștere. Este o chestiune care ține de datoria mea față de comunitatea băimăreană și de comunitatea maramureșeană. Nu suntem iresponsabili, ci știm foarte bine că atât autoritățile locale din Maramureș cât și Vitalul pot să asigure cofinanțările pentru proiectele cu finanțare europeană fără să fie nevoie să majoreze prețurile la apă și canalizare”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Mai mult, Cătălin Cherecheș își dorește și implementarea unui sistem de tarifare prin care municipiul Baia Mare să ofere reduceri de prețuri pentru anumite categorii sociale.

„Vom propune Vitalului, respectiv colegilor din ADI Apă și Canal să accepte ca Baia Mare să poată să reducă sau să acorde o anumită facilitate unor categorii sociale. Vom veni concret cu o astfel de propunere până la sfârșitul anului astfel încât din 1 ianuarie 2016 să putem să funcționăm pe noile condiții de tarifare respectiv pe noile facilități. Asta pentru că nu dorim să punem în pericol finanțări europene sau anumite contracte pe care ADI și Vitalul le au din trecut. Considerăm că dacă sunt mulțumiți cetățenii municipiului Baia Mare și cetățenii Maramureșului lucrurile vor putea funcționa într-un mod coerent”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș.

Propunerile primarului Cătălin Cherecheș urmează să fie supuse votului reprezentanților ADI Maramureș Apă și Canal în cadrul ședinței consiliului director programat pentru astăzi.

Actualizare

În urma şedinţei convocată pentru astăzi, consiliul director al ADI Maramureş a acceptat propunerea primarului Cătălin Cherecheş. Tarifele la apă şi canalizare nu vor fi majorate în următorii 5 ani.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA