spot_img
AcasăActualitate112ACTUALIZARE 5 / RĂSTURNARE DE SITUAȚIE - Șeful Poliției Vișeu, UCIS. Criminalul,...

ACTUALIZARE 5 / RĂSTURNARE DE SITUAȚIE – Șeful Poliției Vișeu, UCIS. Criminalul, în libertate, cu arma polițistului

DISTRIBUIȚI

ULTIMA ORĂ Şeful Postului de Poliţie Vişeu de Jos a fost găsit mort în sediul instituţiei. Deocamdată nu se cunosc împrejurările în care s-a petrecut tragedia. 

Corpul bărbatului a fost găsit în jurul orei 19.00 de un coleg care avea cheia de la sediul poliţiei.

Surse ActualMM spun că acesta s-ar fi sinucis, prin împușcare.

ACTUALIZARE 1:

Bărbatul a fost găsit căzut, decedat, iar colegul, speriat, a alertat autorităţile locale care au securizat zona şi aşteaptă echipa de criminalişti care trebuie să ajungă din Baia Mare.

Martorii spun că şeful de post nu avea probleme şi nici nu a fost bolnav. Bărbatul avea 49 de ani şi doi copii majori.

Actualizare 2: 

Şeful Postului de Poliţie Vişeu de Jos a fost găsit mort miercuri, 4 ianuarie, la orele serii. Criminalul a fugit de la locul faptei, după ce l-a înjunghiat de două ori pe omul legii. Inițial, s-a presupus că șeful de post s-ar fi sinucis, însă, după verificările criminaliștilor, este vorba de o crimă. Autorul crimei este în libertate, iar autorităţile susţin că este vorba de un infractor periculos care ar putea comite o nouă crimă. Criminalul i-a furat arma din dotare omului legii.

Actualizare 3:

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a emis un comunicat de presă referitor la tragedia petrecută în Vișeu de Jos. Vă redăm mai jos, integral, comunicatul:

„În cursul serii de ieri, 4 ianuarie 2017, colegul și, totodată, membrul nostru de sindicat, agentul șef de poliție Ghe. N., încadrat ca șef al Postului de Poliție din localitatea Vișeul de Jos – Jud. Maramureș, care se afla în serviciu planificat, între orele 08,00-16,00, a fost găsit fără suflare în incinta sediului instituției, unde își desfășura activitatea.

Cercetările efectuate de către criminaliștii de la IPJ Maramureș, sub coordonarea procurorului desemnat de către Parchet, coroborate cu expertiza medicilor legiști, au stabilit faptul că acesta a decedat ca urmare a unor lovituri fatale – cel mai probabil de cuțit – primite în abdomen și în zona costală.

În cadrul cercetărilor efectuate la fața locului, s-a mai stabilit și faptul că arma din dotare și muniția aferentă nu se mai aflau asupra șefului de post, iar la nivelul Poliției Maramureș, sub coordonarea structurii de specialitate din cadrul IGPR, se derulează măsuri specifice pentru reținerea autorului acestei fapte abominabile și împiedicarea acestuia, sau a altei persoane, eventual complice, de a utiliza în scop infracțional armamentul dispărut.
Tragedia petrecută la Vișeul de Jos ne arată, încă o dată – din nefericire, RISCURILE extrem de mari pe care noi, polițiștii, aflați în prim-planul luptei pentru combaterea fenomenului infracțional și protejarea valorilor fundamentale ale cetățenilor, le înfruntăm, zi de zi, așa cum am jurat la primirea acestei responsabilități sociale de maximă importanță, precum și LIPSA PERSONALULUI.

Sperăm că acest caz va fi elucidat cu celeritate și făptașul (sau făptașii) vor fi trași la răspundere, conform legii!

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI este alături de familia colegului nostru, răpus mișelește, la datorie, căreia îi transmitem sincere condoleanțe și pe care o asigurăm, pe această cale, că îi vom fi aproape în momentele pline de tristețe și durere pe care le traversează”.

gheorghe-nistor

Actualizare 4:

Autopsia făcută de medicii legişti în cazul şefului Postului de Poliţie din localitatea maramureşeană Vişeu de Jos confirm[ faptul că este vorba despre o crimă, a declarat, joi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Maramureş, procurorul Adela Dorina Mociran.

Actualizare 5:

„Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: La Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş a fost înregistrată o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, faptă comisă la data de 04 ianuarie 2017, asupra unui lucrător de poliţie.

La locul faptei s-a deplasat o echipă formată din procurori şi lucrători ai poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, care au efectuat cercetarea la faţa locului. Totodată, s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale.
Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în data de 04.01.2017, şeful Postului de Poliţie Vişeu de Jos a fost agresat în sediul postului de poliţie, fiindu-i aplicate lovituri cu un corp tăietor – înţepător, cel mai probabil cuţit, în zona abdominală şi toracică. Victimei i-au fost cauzate leziuni grave care au condus la decesul acesteia.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Știre în curs de actualizare.

ActualMM

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA