AcasăEvenimentACTUALIZARE 4: 23 de angajati ai CJ Maramures au petrecut la ziua...

ACTUALIZARE 4: 23 de angajati ai CJ Maramures au petrecut la ziua presedintelui Zamfir Ciceu si au ajuns cu toxiinfectie alimentara la Spitalul de Infectioase (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

In aceasta seara mai multi angajati ai Consiliului Judetean Maramures au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase de pe strada Vasile Lucaciu cu toxinfectie alimentara. Patru dintre acestia au ajuns cu ambulantele iar altii cu masinile personale. Se pare ca acestia au fost la un fel de picnic la o cabana din zona „Apa Sarata”.  Acolo ar fi prajit carnat „Trandafir”, cel putin asa sustin acestia.

ACTUALIZARE 1

Conform unor surse Zamfir Ciceu, presedintele CJ Maramures ar fi trebuit sa sarbatoreasca saptamana viitoare ziua de nastere, pe 31 iulie, insa a sarbatorit-o mai repede. Astazi si-a dus subordonatii la un picnic la „Apa Sarata” in zona orasului Tautii Magheraus. Numai ca de acolo au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase Baia Mare.

ACTUALIZARE 2

Conform unor surse ActualMM.ro pana in acest moment in sectia urgenta a Spitalului de Boli Infectioase Baia Mare sunt 23 de angajati ai Consiliului Judetean Maramures care prezinta aceleasi simptome: varsaturi, dureri de cap. Acestia vor ramane internati pentru supraveghere pana in cursul zilei de maine.

„In jurul orei 18 s-au prezentat  la cabinetul de Boli Infectioase 23 de pacienti care au prezentat febra, frisoare, greturi, varsaturi, stare generala alterata. Au fost internati toti, sunt perfuzati, evolutia lor este momentan favorabila. Au consumat tot felul de alimente” a declarat dr. Viorica Chereches, directorul Spitalului de Boli Infectioase, Dermatovenorologie si Psihiatrie din Baia Mare.

ACTUALIZARE 3

Carmen Sima, director adjunct al Directiei de Sanatate Publica a declarat ca la petrecere au participat aproximativ 80 de persoane. S-a consumat aperitiv, sarmale si guias. 23 de persoane in marea majoritate femei cu varste cuprinse intre 35 si 60 de ani raman internate pentru a supraveghere. Nu s-a discutat cu acestea pentru ca se simt inca rau. Urmeaza sa se vada exact care a fost cauza acestei toxiinfectii alimentare.

„Suspectati de toxiinfectie alimentara in urma unui eveniment si sunt in curs de investigare, tratament. Se recolteaza produse biologice. Am facut anamneza si am inceput investigatia epidemiologica. Stim ce au mancat: aperitiv, meniu cald, mai exact sarmale, guias, deci mancaruri specifice. Acestea le-au mancat la Apa Sarata” a declarat Carmen Sima.
Conform unor surse presedintele Consiliului Judetean Maramures si-a sarbatorit in avans ziua de nastere si a avut circa 80 de invitati.

ACTUALIZARE 4 – Comunicatul Consiliului Judetean Maramures
În data de 25 iulie 2013, un grup de aproximativ 80 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Maramureş au participat la un picnic organizat la cabana de la Apa Sărată din apropiere de Baia Mare. La puţin timp după ce au consumat din produsele alimentare de la masă, aproximativ 25 de persoane, dintre cei prezenţi au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare cu simptome de toxiinfecţie alimentară: greţuri, vărstăuri, ameţeli, stare generală alterată. 23 dintre ei au rămas sub supraveghere medicală până a doua zi.
Evoluţia lor este favorabilă, angajaţii fiind în afara oricărui pericol. Menţionăm că acţiunea a fost organizată după orele de program, în scopul socializării angajaţilor instituţiei.
La masă s-au servit produse tradiţionale, dar şi preparate pe bază de produse tradiţionale. O parte dintre produse au fost achiziţionate de la Piaţa de Alimente din Baia Mare.
Precizăm că, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi ai Inspectoratului de Sănătate Publică au recoltat probe din fiecare preparat, urmând să se afle care este sursa declanşării toxiinfecţiei alimentare. De asemenea, s-au făcut controale şi la Piaţa de Alimente din Baia Mare, de unde s-au cumpărat produsele. Se aşteaptă rezultatul analizelor de laborator pentru a stabili care a fost alimentul infestat.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA