AcasăEvenimentACTUALIZARE 2 - ULTIMA ORA - Vicepresedintele ANRE Eugen Georgescu a fost...

ACTUALIZARE 2 – ULTIMA ORA – Vicepresedintele ANRE Eugen Georgescu a fost retinut in dosarul exploziilor de la Sighet

DISTRIBUIȚI

In urma cu putin timp Eugen Georgescu, vicepresedinte Agentiei Nationale de Reglementare in Energie (ANRE) a fost retinut de catre procurorii Sectiei de Urmarire Penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ, in dosarul exploziilor din Sighetu Marmatiei. Maine va fi prezentat in fata instantei cu propunere de arestare preventiva. Anchetatorii considera ca acesta nu si-a indeplinit atributiile de serviciu desi in urma verificarilor s-au stabilit nereguli in ceea ce priveste activitatea BERG Sistem si nu a dispus masuri pentru a le retrage licenta si autorizatia acestora.

ACTUALIZARE 1

Mai mult Eugen Georgescu este acuzat de anchetatori ca si-a pus subalternii sa nu consemneze neregulile descoperite in urma controalelor la firma Berg Gaz Sistem.

ACTUALIZARE 2: Comunicatul Parchetului General

director firmei din Sighet a decedat

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În continuarea cercetărilor în cauza privind „explozia de la Sighetu Marmaţiei”, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul GEORGESCU EUGEN şi reţinerea sa pe o perioadă de 24 de ore, începând cu 25 aprilie 2012, ora 19.00, până la 26 aprilie 2012, ora 19.00.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în calitate de director general al Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie, respectiv şef al Departamentului control şi protecţia consumatorilor, în perioada 2007 – mai 2009, având atribuţii de serviciu constând în organizarea, coordonarea şi verificarea rapoartelor privind controalele efectuate de către agenţii A.N.R.E. din teritoriu, şi-a îndeplinit cu ştiinţă în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu.

Astfel, potrivit probelor administrate în cauză a rezultat că, nu a luat măsurile prevăzute de lege şi propuse de agenţii constatatori, referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate inculpatei SC BERG SISTEM GAZ SA, cu toate că atât în cursul lunii noiembrie 2007, cât şi în cursul anului 2008, a fost sesizat de către subordonaţii săi. Aceştia au efectuat controale la această firmă şi, cu privire la neregulile grave constatate l-au informat pe GEORGESCU EUGEN.

Cu toate acestea, în cursul lunii iunie 2008 GEORGESCU EUGEN a cerut subordonatului său, agentul constatator P. A. să modifice raportul de inspecţie, în sensul eliminării măsurilor referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate pentru SC BERG SISTEM GAZ SA.

Îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu trecute în fişa postului numitului GEORGESCU EUGEN, a creat condiţiile favorizante pentru continuarea activităţii de proiectare, execuţie şi distribuţie a gazului metan de către inculpata SC BERG SISTEM GAZ SA, în municipiul Sighetu-Marmaţiei, cu toate că această firmă nu îndeplinea mai multe condiţii minime necesare derulării acestui tip de activitate, având drept efect mediat, producerea celor două explozii în data de 19 februarie 2012, în municipiul Sighetu-Marmaţiei, explozii care au avut drept urmare moartea unei persoane şi vătămarea unui număr de 20 persoane (din care 12 persoane sunt internate şi în acest moment, prezentând arsuri în grade diferite de gravitate) şi de asemenea, a fost distrus imobilul mai sus arătat, printre consecinţe fiind şi oprirea furnizării energiei electrice şi a gazului metan pe cele două străzi, aspect de natură să blocheze activitatea mai multor instituţii publice. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.

 

CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINI CUTREMURATOARE IMEDIAT DUPA EXPLOZII

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM AU INTERVENIT AUTORITATILE

CLICK AICI PENTRU A VEDEA ULTIMELE IMAGINI VIDEO CU DIRECTORUL BERG SISTEM DECEDAT IN URMA CELEI DE-A DOUA EXPLOZII

VEZI AICI FOTOGRAFII DIN INTERIORUL CLUBULUI SIGHETEAN

CITESTE AICI NEREGULILE CONSTATE DE ANCHETATORI 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA