AcasăNews AlertACTUALIZARE 2. Ultima oră: Premierul Ungureanu l-a demis pe Eugen Georgescu!

ACTUALIZARE 2. Ultima oră: Premierul Ungureanu l-a demis pe Eugen Georgescu!

DISTRIBUIȚI

Actualizare 2: Ungureanu l-a demis pe Eugen Georgescu!


Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a semnat decizia de eliberare a lui Eugen Georgescu din postul de vicepreşedinte al Agenţiei de Reglementare în Energie (ANRE), arestat preventiv în urma acuzaţiilor formulate de procurori în dosarul exploziilor de la Sighetu Marmaţiei, au declarat surse oficiale. Informaţia a fost cofirmată ulterior de Guvern printr-un comunicat.
Eugen Georgescu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce Tribunalul Bucureşti a admis, joi, propunerea în acest sens făcută de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului de pe lângă ICCJ.

 

Actualizare 1:

Vicepreședintele Agenției Naționale de Reglementare în Energie Eugen Georgescu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce Tribunalul București (TB) a admis, joi, propunerea procurorilor secției de urmărire penală și criminalistă din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este anchetat în legătură cu împrejurările care au făcut posibilă explozia de la Sighetu Marmaţiei.
Decizia Tribunalului București poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Eugen Georgescu a fost reţinut, miercuri, în dosarul exploziilor de la Sighetu Marmaţiei.
Procurorii îl acuză pe vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi ucidere din culpă.

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În continuarea cercetărilor în cauza privind „explozia de la Sighetu Marmaţiei”,procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului GEORGESCU EUGEN şi au solicitat magistraţilor Tribunalului Bucureşti să admită propunerea, începând cu 26 aprilie 2012 până la data de 24 mai 2012.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în calitate de director general al Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie, respectiv şef al Departamentului control şi protecţia consumatorilor, în perioada 2007 – mai 2009, având atribuţii de serviciu constând în organizarea, coordonarea şi verificarea rapoartelor privind controalele efectuate de către agenţii A.N.R.E. din teritoriu, şi-a îndeplinit cu ştiinţă în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu.

Astfel, potrivit probelor administrate în cauză a rezultat că, nu a luat măsurile prevăzute de lege şi propuse de agenţii constatatori, referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate inculpatei SC BERG SISTEM GAZ SA, cu toate că atât în cursul lunii noiembrie 2007, cât şi în cursul anului 2008, a fost sesizat de către subordonaţii săi. Aceştia au efectuat controale la această firmă şi, cu privire la neregulile grave constatate l-au informat pe GEORGESCU EUGEN.

Cu toate acestea, în cursul lunii iunie 2008 GEORGESCU EUGEN a cerut subordonatului său, agentul constatator P. A.să modifice raportul de inspecţie, în sensul eliminării măsurilor referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate pentru SC BERG SISTEM GAZ SA.

Îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu trecute în fişa postului numitului GEORGESCU EUGEN, a creat condiţiile favorizante pentru continuarea activităţii de proiectare, execuţie şi distribuţie a gazului metan de către inculpata SC BERG SISTEM GAZ SA, în municipiul Sighetu-Marmaţiei, cu toate că această firmă nu îndeplinea mai multe condiţii minime necesare derulării acestui tip de activitate, având drept efect mediat, producerea celor două explozii în data de 19 februarie 2012, în municipiul Sighetu-Marmaţiei, explozii care au avut drept urmare moartea unei persoane şi vătămarea unui număr de 20 persoane (din care 12 persoane sunt internate şi în acest moment, prezentând arsuri în grade diferite de gravitate) şi de asemenea, a fost distrus imobilul mai sus arătat, printre consecinţe fiind şi oprirea furnizării energiei electrice şi a gazului metan pe cele două străzi, aspect de natură să blocheze activitatea mai multor instituţii publice. Pe parcursul cercetărilor vom informa opinia publică.

CITESTE AICI DETALII DESPRE RETINEREA VICEPRESEDINTELUI ANRE

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA