AcasăMARAMURESUL ISTORICACTUALIZARE 2 - ŞOC PE PIAŢA TV! Antena 1 şi Antena 3,...

ACTUALIZARE 2 – ŞOC PE PIAŢA TV! Antena 1 şi Antena 3, scoase din grila de satelit de RCS – RDS

spot_img

DISTRIBUIȚI

RCS – RDS a anunţat, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă difuzat pe postul de televiziune Digi 24, că va renunţa la difuzarea pe satelit a posturilor Antena 1 şi Antena 3. Motivul invocat de „cablişti” este suma considerată prea mare, 7 milioane de euro, cerută de Antena Group pentru retransmiterea celor două posturi pe satelit.

„RCS – RDS nu mai difuzează pe satelit posturile Antena 1 şi Antena 3.  RCS – RDS nu poate accepta să plătească peste şapte milioane de euro pe an, sumă solicitată de Antena Group pentru difuzarea prin satelit a canalelor Antena 1 şi Antena 3. Cele două posturi au fost declarate în mod repetat ca fiind libere la retransmisie chiar de către reprezentanţii Antena Group”, se arată în comunicatul difuzat de societatea de cablu. (sursa: libertatea.ro)

ACTUALZIARE

Divizia TV Intact Media Group isi manifesta dezacordul privind practicile necomerciale  ale  RCS/RDS. Compania de cablu a decis, fara a isi informa in prealabil partenerii sau abonatii, sa scoata de pe platforma de satelit posturile Antena1 si Antena3, incepind cu ora 00,00 a zilei de 20 aprilie.
Intact se afla in discutii pentru distributia in reteaua Digi a posturilor din grup  inca din martie anul curent. RCS a refuzat sa incheie un acord cu grupul media, motivind ca posturile in cauza au fost declarate libere la retransmisie. Obligativitatea retransmisiei posturilor listate must carry este valabila doar in retelele de cablu. Conform prevederilor art.82 alin.1 din Legea Audiovizualului si art.13 alin 3 din Decizia CAN nr. 72/2012, principiul must carry nu se aplica pentru  retelele de satelit, retransmisia in acest caz facindu-se in baza unui acord comercial intre radiodifuzori si distribuitori. Compania de cablu demonstreaza astfel ca nu cunoaste Legea audiovizualului, pretinzind Grupului Intact  sa isi distribuie continutul posturilor tv in regim de gratuitate, chiar  in situatia in care exista alte prevederi legale care reglementeaza transmisia pe satelit. Reaua credinta dovedita de RCS-RDS in relatia cu Intact si abonatii sai este cu atat mai pregnanta cu cat posturile straine sunt retransmise pe sume considerabile, in conditiile in care  audienta si relevanta nationala a acestora sunt semnificativ reduse fata de posturile Intact.
Intact Media Group ajunge astazi la peste 10 milioane de romani, printr-un un portfoliu puternic de brand-uri de referinta in televiziune, presa scrisa, radio, online si productie, printre care Antena1, Antena3, Jurnalul National, Radio ZU sau gsp.ro.
ACTUALIZARE 2
RCS & RDS precizeaza ca Antena Group i-a cerut peste 7 mil. euro pe an pentru retransmisia canalelor „Antena”

Antena Group a somat RCS & RDS sa inceteze difuzarea prin satelit a canalelor „Antena”, daca nu achita o taxa anuala de peste 7 milioane de euro. Data limita pentru cererea Antena Group era 20 aprilie 2012, ora 00.00.

Antena Group a somat RCS & RDS sa inceteze difuzarea prin satelit a canalelor „Antena”, daca nu achita o taxa anuala de peste 7 milioane de euro.  Data limita pentru cererea Antena Group era 20 aprilie 2012, ora 00.00. Daca dupa data si ora mentionate, RCS & RDS ar fi continuat sa retransmita canalele „Antena”, Antena Group ar fi urmat sa apeleze la „toate masurile legale, inclusiv plangeri de natura penala„.

Este pentru prima data in ultimii 8 ani cand Antena Group cere bani pentru retransmisia prin satelit a canalelor „Antena”. Pretentia financiara ar fi obligat RCS & RDS sa majoreze tarifele serviciilor Digi prin satelit. Compania noastra are in prezent cele mai mici tarife de pe piata, direct corelate cu puterea de cumparare a abonatilor. Acesta este motivul pentru care RCS & RDS nu poate accepta cererea Antena Group prin care abonatii sai ar trebui sa plateasca o factura substantial marita, fara a beneficia de nimic suplimentar.
RCS & RDS ramane consecventa scopului sau de a oferi abonatilor posturile de televiziune pe care si le doresc si de aceea: RCS & RDS cere public Antena Group acordul de retransmisie pentru posturile Antena 1 si Antena 3 pentru a le oferi abonatilor fara plata suplimentara.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA