Acasă Eveniment ACTUALIZARE 2 - Premiera ActualMM.ro - POLUARE – BORSA – Combustibil dintr-un...

ACTUALIZARE 2 – Premiera ActualMM.ro – POLUARE – BORSA – Combustibil dintr-un bazin vechi s-a scurs in raul Viseu

DISTRIBUIȚI

Caz incredibil in aceasta dupa amiaza pe raul Viseu pe raza orasului Borsa. O echipa de muncitori care lucreaza se pare pentru Primaria orasului Borsa la salubrizarea malului Viseu a sapat cu un excavator in apropierea unui bazin vechi in care se aflau sapte tone de combustibil tip 3. Acesta s-a rasturnat si combustibil din acesta s-a deversat in raul Viseu. Nu se stie daca fauna a fost afectata si nici daca s-au luat masuri pentru limitarea poluarii.

Localnicii au alertat autoritatile despre incident.

ACTUALIZARE 1

“Pot sa confirm ca s-a primit un apel la 112. In acest moment este un comisar de la Garda de Mediu la fata locului. Ni s-a transmis ca pana acum nu s-a semnalat mortalitate piscicola iar fauna nu este afectata. Se observa irigatii petroliere pe aproximativ 200 de metri pe raul Viseu. In acest moment scurgerea este oprita” a precizat Dan Buca, purtator de cuvant Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

(Vasile Dale)

ACTUALIZARE 2 – Scurgere accidentală de produs petrolier în râul Vişeu, fără afectarea faunei acvatice şi fără mortalitate piscicolă

În această după amiază, pe telefonul unic de apeluri de urgenţă 112, a fost anunţată producerea unui incident pe râul Vişeu, în zona oraşului Borşa. Subofiţerii din dispeceratul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti” au încercat să refacă legătura telefonică cu apelantul pentru a obţine mai multe detalii, însă telefonului acestuia era indisponibil (închis sau fără semnal). Prefectul Sorin Rednic a fost înştiinţat despre situaţia apărută şi a solicitat informaţii suplimentare, respectiv măsuri de stopare a fenomenului de scurgere.

Prim-comisarul de la Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, Călin Crişan, a precizat că inspectorul de zonă al comisariatului şi inspectorul de zonă de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureş s-au autosesizat referitor la existenţa irizaţiei pe cursul apei şi s-au deplasat la faţa locului. Aceştia au constatat că pe râul Vişeu, în aval de fosta autobază din localitatea Borşa s-a semnalat existenţa unei pelicule de produs petrolier.

În zona respectivă au fost efectuate, la cererea Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu şi Sistemul de Gospdoărire a Apelor Maramureş, lucrări de salubrizare în albia minoră a râului Vişeu, urmare a unor controale efectuate anterior şi care au relevat existenţa unor depozite de deşeuri (PET-uri). Utilajul terasier care executa lucrările de salubrizare a mişcat o parte din malul drept al râului şi a atins o conductă de legătură de la un bazin dezafectat al fostei autobaze şi în care se depozitau produse petroliere. Pe malul râului Vişeu şi ulterior în albia acestuia s-au scurs din conductă aproximativ 20 de litri de produs petrolier şi care au produs irizaţii pe o lungime de circa 200 de metri. Inspectorii de zonă de mediu şi de ape au precizat că nu a fost afectată fauna acvatică şi nu a fost semnalată mortalitate piscicolă.

S-a luat imediat măsura de stopare a scurgerii de produs petrolier, situaţie care a fost confirmată în urma verificărilor de specialitate efectuate de către inspectorul de mediu şi inspectorul de ape din zonă. Aceştia au mai dispus, în zilele următoare, ca autorităţile administraţiei publice locale să procedeze la îndepărtarea bazinului dezafectat descoperit şi a conductei aferente de legătură.

Purtător de cuvânt CJSU,   Dan Bucă           

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA