spot_img
AcasăEvenimentACTUALIZARE 2: INFO METEO - Sapte oameni surprinsi de trei avalanse in...

ACTUALIZARE 2: INFO METEO – Sapte oameni surprinsi de trei avalanse in zona Blidari. Avalansa si pe DN18 in Pasul Gutai (FOTO/VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Ninsorile abundente din Maramures au dus la crearea unor situatii de urgenta de drumurile din judetul Maramures. Pe DN19, in pasul Huta-Certeze, traficul rutier a fost blocat intre judetul Maramure si Satu Mare a fost blocat azi noate timp de doua ore.

Pe DN18 in Pasul Gutai o avalansa a blocat azi noate soseaua. Drumarii au actionat fara incetare si au reusit sa deblocheze traficul rutier in momentul de fata circulandu-se alternativ pe un singur sens. A fost instituita si o restrictie de circulatie in zona: autovehiculele de pana in 3,5 tone sunt lasate sa urce munte, autovehiculele de mare tonaj fiind oprite in parcarile de la iesire din Baia Sprie, respectiv Mara.

In zona Blidari, sapte oameni au fost surprinsi de trei avalanse. Acestia erau cu un camion de lemne. Oamenii au reusit sa urce un deal pentru a ajunge intr-o zona cu semnal si a putea cere ajutor la 112. Pompierii militari baimareni si reprezentantii Primariei Baia Mare au plecat spre zona respectiva cu utilaje. Acestia au reusit sa ajunga la oameni si i-au gasit in momentul de fata fiind in siguranta.

ACTUALIZARE – INFO TRAFIC ora 7.30

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (7:30), în judeţul Maramureş, pe DN18 Baia Sprie – Mara, între kilometrii 12 şi 38, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, şi este restricţionat pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, din cauza căderilor abundente de zăpadă, care au fost urmate de o avalanşă la kilometrul 21+900 de metri. Tot în judeţul Maramureş, pe DN1C Baia Mare – Cluj- Napoca, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate din cauza poleiului care s-a depus pe partea carosabilă.

În judeţele Sălaj, Hunedoara, Covasna, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi se semnalează precipitaţii sub formă de ploaie, care variază ca intensitate,  iar în judeţul Argeş, pe DN73 Câmpulung – Braşov dar şi pe DN1 (în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei) traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare.

Aşadar, conducătorii auto trebuie să pornească la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător sezonului rece, iar în timpul deplasării, sunt sfătuiți să ruleze cu viteză redusă, adaptată condițiile meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Pentru deplasarea pe suprafeţe carosabile acoperite cu polei, gheaţă sau zăpadă, legislaţia rutieră prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

ACTUALIZARE 2ACȚIUNE DE SALVARE 
● Șapte persoane, blocate de o avalanșă produsă ieri seara în zona Blidari, situată la circa la 25 de kilometri de municipiul Baia Mare au fost salvate astăzi de către o echipa mixtă. La intervenția coordonată de către ing. Anton Rohian, prefectul județului Maramureș, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au participat lt.col. Ioan Mureșan, inspector șef al I.S.U. Maramureș, lt.col. Ioniță Sîrb, prim adjunct al inspectorului șef al I.S.U., trei subofițeri ai Detașamentului de Pompieri Baia Mare și lucrători ai societății comerciale care efectuează deszăpezirea în municipiu. Oamenii au sunat la 112 azi noapte, în jurul orei 01.00, pentru că au rămas blocați în urma producerii a trei avalanșe consecutive. Ei efectuau lucrări de exploatare a masei lemnoase. Cei șapte au reușit cu greu să ajungă într-o zonă cu semnal pentru telefoanele mobile. Salvatorii au ajuns la ei după ce au deszăpezit o porțiune de circa cinci kilometri de drum forestier. Cele șapte persoane salvate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate în siguranță, în jurul orei 08.30, în Baia Mare.

● Pe parcursul întregii nopți de 9/10 ianuarie, cu începere de la ora 21.00, o echipă mixtă formată din Anton Rohian, prefectul județului Maramureș, lt.col. Ioan Mureșan, inspector șef al I.S.U. Maramureș și Ciprian Codreanu, consilier în cadrul cancelariei prefectului, s-a deplasat în județ, pentru a monitoriza și evalua starea drumurilor și felul în care se desfășoară circulația în punctele critice de pe principalele artere.
● În jurul orei 04.00, la km 22, în pasul Gutâi, la urcarea din Baia Mare spre Sighetu Marmației, s-a produs o avalanșă pe o porțiune de circa 200 de metri. Prefectul Anton Rohian a coordonat intervenția lucrătorilor de la Drumuri Naționale, conduși de ing. Mircea Pop. Circulația s-a reluat, în condiții de iarnă, după aproximativ o oră. La fața locului au acționat și două echipaje ale Serviciului Poliției Rutiere. Din ordinul prefectului Anton Rohian, traficul a fost restricționat. Este permisă în acest moment doar circulația autovehiculelor de până la 3,5 tone, echipate corespunzător.
● În acest moment, in județul Maramureș nu există drumuri blocate. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

Prefect, Ing. Anton Rohian, Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș

CLIKE AICI PENTRU IMAGINI VIDEO DE AZI NOAPTE DE PE DN1C Baia Mare – DEJ.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA