Acasă News Alert ACTUALIZARE 1/ȘI-AU DAT MÂNA - Consiliul Judeţean și Municipiul Baia Mare, împreună...

ACTUALIZARE 1/ȘI-AU DAT MÂNA – Consiliul Judeţean și Municipiul Baia Mare, împreună pentru Festivalul Castanelor

DISTRIBUIȚI

ȘI-AU DAT MÂNA Timp de patru ani, începând de marţi, 13 septembrie, Județul Maramureș și Municipiul Baia Mare vor fi parteneri în organizarea Festivalului Castanelor.

ȘI-AU DAT MÂNA Asta după ce plenul Consiliului Județean a aprobat cu majoritate de voturi protocolul întocmit în acest sens.

Potrivit documentului, cele două părți vor colabora pentru buna desfășurare și organizare a Festivalului Castanelor. Potrivit oficialilor Consiliului Județean, scopul acestui protocol este, printre altele, acela de a promova instituțiile de cultură județene și a artiștilor de renume  județean și național.

Prin protocol, potrivit președintelui Gabriel Zetea, Consiliul Județean Maramureș se obligă să asigure, printr-o instituție financiară din subordine, susținerea financiară anuală a Festivalului Castanelor, să colaboreze direct cu reprezentanții municipalității în organizarea și desfășurarea festivalului. Dar și să promoveze direct sau indirect, prin mijloacele de care dispune, sărbătoarea.

Și pentru că obligațiile trebuie respectate, aceiași consilieri județeni au aprobat, tot cu unanimitate de voturi, ca din bugetul Consiliului Județean să fie alocați 200.000 de lei pentru desfășurarea festivalului.

Suma, potrivit vicepreședintelui Doru Ioan Dăncuș, va fi folosită în exclusivitate pentru plata onorariilor unor artiști care vor completa programul Festivalului Castanelor.

Citeşte şi FESTIVALUL CASTANELOR – Au fost aprobate taxele percepute pentru închirierea spațiilor publice

ACTUALIZARE 1: 

„Consiliul Județean Maramureș nu a fost niciodată un partener direct în organizarea Festivalului Castanelor și tocmai de aceea am agreat propunerea Municipiului Baia Mare de a deveni parteneri în organizarea Consiliului Județean Maramureș ca să putem îmbunătăți oferta artistică și culturală în ceea ce privește organizarea festivalului” a spus Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

„Nu pot decât să consider lăudabil gestul de a semna acest protocol de colaborare. Este pentru prima oară când cele două administrații lasă la o parte orgoliile și se implică în ceea ce presupune realizarea acestui eveniment deosebit pentru Baia Mare. Ce vreau să subliniez este faptul că CJ Maramureș nu dă bani municipiului Baia Mare. Este vorba doar despre o colaborare care, sunt convins, se va arăta fructoasă și în urma căreia cei care vor avea de câștigat sunt cetățenii municipiului Baia Mare” a arătat Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

Vicepreședintele CJ Maramureș, Doru Dăncuș, a declarat în plenul ședinței că pentru a evita orice situație de incompatibilitate se va abține de la votul proiectului prin care CJ Maramureș a aprobat acordarea sumei de 200.000 de lei Ansamblului Folcloric Transilvania, în vederea îmbunătățirii programului artistic ala Festivalului. Acesta a dat însă asigurări că banii vor fi folosiți exclusiv pentru plata onorariilor artiștilor care vor urca pe scena Festivalului Castanelor și nu vor avea nicidecum o altă destinație.

C.A.

 

 

 

 

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

ACCIDENT ÎN BAIA MARE – Șofer beat-criță, reținut de polițiști după ce a lovit o mașină parcată

Ieri după amiază, poliţişti din Baia Mare au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe o stradă din municipiu, a avut loc un...

MARAMUREȘ: CONDAMNAȚI LA ÎNCHISOARE – Cum l-au ajutat un polițist, un medic și un asistent pe un șofer beat la volan să scape fără...

Un polițist, un medic și un asistent medical au fost condamnați la închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Cluj după ce au...

(VIDEO) BAIA MARE – Tânăr ATACAT de către doi bărbați în mijlocul bulevardului, în zona Hotel Mara

Scene șocante s-au petrecut ieri pe bulevardul Unirii din Baia Mare, sub privirile terifiate ale trecătorilor. Un tânăr a fost atacat de către două...

MARAMUREȘEAN RĂNIT ÎN AFGANISTAN – Tânărul sergent a supraviețuit unui atac cu o bombă improvizată

Ministerul Apararii Nationale a comunicat că în ziua de miercuri, 21 octombrie 2020, în Afganistan, în jurul orei 19:32, ora României, în timpul unei...

LUMEA ARTSTICĂ, ÎN ȘOC – Tânărul violonist băimărean Fabian Ghișe s-a stins din viață aseară

Încă un artist maramureșean s-a stins din viață mult prea devreme. Este vorba despre violonistul băimărean Fabian Ghișe, membru al Ansamblului Folcloric Național Transilvania....