AcasăActualitateACTIVITĂŢI SOCIALE ÎN BAIA MARE - Minorii centrelor de asistenţă socială, sfătuiţi...

ACTIVITĂŢI SOCIALE ÎN BAIA MARE – Minorii centrelor de asistenţă socială, sfătuiţi de poliţişti cum să nu devină victimele unor infracţiuni sau accidente

spot_img

DISTRIBUIȚI

ACTIVITĂŢI SOCIALE ÎN BAIA MARE Pentru ca minorii de azi să devină adulţi responsabili, atenţi la respectarea normelor legale, poliţiştii maramureşeni desfăşoară în mod constant activităţi menite să contribuie la insuflarea unui comportament adecvat în societate.

În această săptămână, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş, însoţiţi de specialişti din cadrul Centrului de Prevenire şi Evaluare Antidrog Maramureş s-au întâlnit cu minorii aflaţi în centre de asistenţă socială de pe raza municipiului Baia Mare.

Activităţile, desfăşurate la Centrul de Reabilitare Socială Baia Mare şi Centrul Comunitar Romani, au avut ca scop creşterea gradului de siguranţă şi reducerea riscului de victimizare a copiilor.

Poliţiştii i-au sfătuit pe copii, în cadrul unor discuţii interactive, cum să evite diverse situaţii neplăcute astfel încât să nu devină victimele unor infracţiuni sau accidente.

În funcţie de vârsta copiilor, poliţiştii de prevenire le-au transmis sfaturi referitoare la alegerea locurilor de joacă, navigarea în siguranţă pe internet şi conştientizarea consecinţelor consumului de droguri şi a substanţelor etnobotanice.

Întrucât minorii reprezintă o categorie specială de participanţi la trafic, vulnerabilă în privinţa accidentelor rutiere, cu reacţii imprevizibile pentru conducătorii auto, poliţiştii le-au explicat importanţa respectării regulilor de circulaţie atunci când se deplasează pe jos, cu bicicleta sau cu rolele astfel încât să nu fie expuşi riscului de a deveni victime ale accidentelor rutiere.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA