AcasăActualitateSocialACȚIUNI TEMATICE - Contravenții sancționate cu amenzi de către jandarmi

ACȚIUNI TEMATICE – Contravenții sancționate cu amenzi de către jandarmi

DISTRIBUIȚI

În perioada 16 – 18 octombrie a.c., pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi linişte publică, Jandarmeria Maramureş a executat o serie de acţiuni specifice independente şi în cooperare, potrivit competenţelor legale.

Astfel, complementar misiunilor permanente, s-au fost executate şi 5 misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică, 12 acţiuni în cooperare cu alte instituţii, 2 acţiuni de căutare şi salvare ( fetiţă de 9 ani rătăcită la cules de ciuperci în zona Băiţa Băii, respectiv turişti polonezi rătăciţi în Munţii Maramureşului), cu un efectiv total de 185 de jandarmi.

Pe timpul acestor acţiuni, au fost constatate mai multe fapte de natură contravenţională, cum ar fi refuz de legitimare, ridicare resturi de exploatare forestieră, absenteism şcolar, consum de alcool în spaţii publice, ameninţări cu acte de violenţă, pescuit fără permis, neprezentare permis de pescuit, cerşetorie în spaţii publice, fiind sancţionate cu amenzi în valoare totală de 8.000 lei .

Echipajele de intervenţie ale jandarmeriei au fost solicitate în sprijin şi în cazuri de tulburare a ordinii publice, persoane recalcitrante, diverse scandaluri între mai multe persoane, dar şi conducerea unei persoane la Spitalul de psihiatrie din localitatea Sighetu Marmaţiei. De asemenea, 1 persoană a fost condusă la sediul poliţiei în vederea continuării cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Marţi, 20 octombrie a.c., jandarmii vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică începând cu orele 18.00, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare. La meciul de handbal feminin dintre echipele H.C.M. Baia Mare şi Corona Braşov, din cadrul Ligii Naţionale de handbal feminin, etapa a VIII-a, se preconizează participarea unui număr de 1.700 de spectatori.

Jandarmeria Maramureş reaminteşte participanţilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, să manifeste înţelegere faţă de măsurile care vor fi asigurate cu ocazia competiţiei şi să răspundă cu solicitudine indicaţiilor forţelor de ordine, pentru desfăşurarea evenimentului sportiv în condiţii optime.
Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA