AcasăNews AlertAcțiunea ”Riposta”. Acțiuni diverse ale poliţiştilor maramureșeni pentru protejarea populației

Acțiunea ”Riposta”. Acțiuni diverse ale poliţiştilor maramureșeni pentru protejarea populației

DISTRIBUIȚI

În cadrul unei acţiuni organizate pe raza municipiului Baia Mare, la care au participat poliţişti de la structurile de investigaţii criminale, ordine publică, investigarea fraudelor împreună cu angajaţi din cadrul Gărzii Financiare Maramureş, au fost efectuate controale la 14 societăţi comerciale situate pe strada Şcolii, bulevardele Bucureşti şi Independenţei din Baia Mare.
S-au constatat trei infracţiuni la legea privind drepturile de autor şi două infracţiuni la legea privind organizarea jocurilor de noroc. Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 10635 lei, 150 de EUR şi o unitate centrală de calculator. Pentru comercializarea ilegală de ţigări de provenienţă Ucraina, două femei în vârstă de 31 şi 40 de ani din Baia Sprie, au fost sancţionate contravenţional.

Aceeaşi măsură a fost aplicată şi la Gârdani, unui bărbat care comercializa produse alimentare pentru care nu deţinea documentele prevăzute de lege. De la Călin R. de 42 de ani din judeţul Sălaj poliţiştii au confiscat 23kg de zahăr şi 14 l de ulei.

Şi traficul rutier a fost în vizorul poliţiştilor. Au fost organizate 16 filtre pe drumurile publice din judeţ în timpul cărora poliţiştii au verificat 60 de autovehicule şi au retras 9 certificate de înmatriculare. De asemenea au fost reţinute 26 de permise de conducere pentru încălcări ale normelor rutiere precum: neacordarea de prioritate pietonilor, conducere sub influenţa alcoolului sau nerespectarea culorii roşii a semaforului electric.

Exemplu: La ora 22.30 un echipaj de poliţie a efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care circula pe DN 19, în localitatea Remeţi. Întrucât conducătorul auto nu a oprit, poliţiştii au trecut la urmărirea lui până în curtea şcolii din localitate. La volanul maşinii a fost identificat Grigore S. de 19 ani din Săpânţa care a fugit de poliţişti pentru că nu avea permis de conducere. El s-a ales acum cu dosar penal.

Tot în cadrul acţiunii Riposta, investigaţiile efectuate de poliţişti au dus la identificarea a 11 infractori care sunt cercetaţi pentru fapte penale de natură judiciară, economico-financiară şi rutieră. Patru dintre ei sunt cercetaţi pentru comiterea unui furt dintr-o societate comercială pe raza oraşului Dragomireşti. Ioan B. de 25 de ani, Ioan P. de 25 de ani, Gheorghe D. de 22 de ani şi un minor în vârstă de 17 ani, toţi din Şieu au sustras suma de 1975 de lei din cutia unui aparat de jocuri mecanice.
Acțiunea RIPOSTA va continua și în zilele următoare!

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA