Acasă Actualitate 112 ACŢIUNEA FOC DE ARTIFICII - Mai multe persoane prinse în flagrant de...

ACŢIUNEA FOC DE ARTIFICII – Mai multe persoane prinse în flagrant de poliţişti în timp ce vindeau articole pirotehnice. Aproape 1.500 de petarde şi mai multe cutii cu artificii confiscate

DISTRIBUIȚI

ACŢIUNEA FOC DE ARTIFICII Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au continuat activităţile, în cadrul acţiunii „Foc de Artificii”, pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care utilizează ilegal produse pirotehnice.

În cursul zilei de vineri au fost prinse în flagrant trei flagrant mai multe persoane care ofereau ilegal spre vânzare obiecte pirotehnice.

Alţi doi minori, depistaţi aseară în timp ce utilizau petarde, sunt cercetaţi de poliţişti.

Aproape 1.500 de petarde şi mai multe cutii cu artificii au fost confiscate în vederea expertizării.

Azi, 29 decembrie, în parcarea unui centru comercial de pe bulevardul Bucureşti din municipiul Baia Mare, poliţiştii au prins în flagrant un băimărean de 43 de ani, în timp ce oferea spre vânzare obiecte cu conţinut pirotehnic.

Din verificările efectuate poliţiştii au constatat că băimăreanul nu este autorizat pentru a efectua operațiuni cu articole pirotehnice.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice, respectiv 580 petarde şi mai multe cutii cu artificii, au fost ridicate în vederea confiscării.

Tot azi, 29 decembrie, poliţiştii au prins în flagrant un tânăr de 26 de ani şi o tânără de 25 de ani, ambii din Baia Mare, în timp ce ofereau spre vânzare 900 petarde şi o baterie de artificii cu 36 de focuri, fără a fi autorizaţi pentru a efectua operațiuni cu articole pirotehnice.

Şi în acest caz articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În urma unei sesizări prin SUAU 112, poliţiştii s-au deplasat aseară, în jurul orei 20.00, în locul numit „Valea Tinei”, de pe fondul de vânătoare nr. 30 Ocoliş, unde au identificat doi băimăreni de 15 ani care se distrau cu petarde.

 

Cele 60 de petarde găsite asupra lor au fost ridicate în vederea expertizării.

În toate aceste cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere a persoanelor vinovate.

Polițiștii maramureșeni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că minorilor le este interzisă utilizarea articolelor cu conținut pirotehnic şi că, mai mult, utilizarea acestora poate produce vătămări corporale cu consecințe dintre cele mai grave.

Pe lângă acest pericol la care se expun, orice operaţiune cu astfel de articole, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline


TE-AR MAI PUTEA INTERESA

ACCIDENT MORTAL ÎN MARAMUREȘ – Un decedat și un rănit grav după ce s-au răsturnat cu mașina

Un accident rutier deosebit de grav a avut loc ieri, 22 septembrie, pe raza cătunului Luhei, comuna Poienile de Sub Munte. Potrivit primelor informații,...

Parfum – recomandări și secrete de utilizare

Un parfum plăcut este o modalitate excelentă de a completa un look deosebit și elegant. Magazinele moderne de parfumerie oferă clienților o gamă largă...

“PLANUL LUI BOGDAN” – Cum s-a îmbogățit capitalistul liberal Ionel Bogdan din contracte cu Statul Român

În declarația de avere depusă în dosarul de candidat la alegerile parlamentare din toamna anului 2016 pe lista PNL pentru un mandat la Camera...

BULETINE BAIA MARE – A fost inaugurat noul sediu al evidenței populației, iar cetățenii se pot programa și online

De mai bine de 20 de ani, băimărenii erau nevoiți să se prezinte într-un sediu al “buletinelor” în condiții mizere și înghesuiți, așteptând la...

Coaliția pentru Maramureș a lansat candidații pentru primăriile de pe Valea Izei

Candidații Coaliției pentru Maramureș pentru primăriile de pe Valea Izei au fost lansați în cursa pentru alegerile locale care vor avea loc duminică, 27...