spot_img
AcasămodeleACȚIUNE A PROCURORILOR ANTICORUPȚIE – Patru polițiști din Bistrița-Năsăud, reținuți pentru luare...

ACȚIUNE A PROCURORILOR ANTICORUPȚIE – Patru polițiști din Bistrița-Năsăud, reținuți pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

ACȚIUNE A PROCURORILOR ANTICORUPȚIE  Procurori anticorupție din Satu Mare au săltat patru agenți de poliție suspectați că au luat mită. Aceștia sunt bănuiți că au primit bani pentru a nu-și îndeplini obligațiile de serviciu în perioada octombrie 2015 – august 2017, scriu jurnaliștii de la bistriteanul.ro

«La data de 28 august 2017 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pentru 24 de ore a patru agenți de poliție din cadrul Serviciului Rutier ai IPJ Bistrița-Năsăud, urmând a fi formulate propuneri de arestare preventivă pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită», se arată în comunicatul remis presei de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Instituția informează că există indicii conform cărora agenții de poliție ar fi primit în repetate rânduri bani de la diverși conducători auto pentru a nu-și îndeplini obligațiile de serviciu sau pentru a le îndeplini necorespunzător pe o perioadă de aproape doi ani: octombrie 2015 – august 2017, spune bistriteanul.ro

«În noaptea de 27 spre 28 august 2017 agenții de poliție G.D. și I.S.G. au fost surprinși în flagrant în timp ce au primit de la un investigator sub acoperire suma de 150 lei pentru a nu întocmi proces verbal de constatare a unei contravenții rutiere».

Ieri au fost efectuate cinci percheziții domiciliare și la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud de către echipaje de poliție judiciară ale Direcției Generale Anticorupție. La operațiuni au participat Serviciile Județene Anticorupție Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Mureș, Satu Mare, Maramureș, DGA – Centru Operațional 3, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

«Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție», este încheierea comunicatului.

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA