AcasăActualitate112ACȚIUNE LA SARASĂU – Peste 3.700 de pachete cu țigări de contrabandă...

ACȚIUNE LA SARASĂU – Peste 3.700 de pachete cu țigări de contrabandă confiscate. Un ucrainian a încercat să intre ilegal în țară cu țigările

spot_img

DISTRIBUIȚI

ACȚIUNE LA SARASĂU  Polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Sarasău au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, 3.750 pachete cu țigări de proveniență ucraineană și au depistat un cetățean ucrainean, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

În data de 27.05.2018, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de competență. Astfel, în jurul orei 06.00, polițiștii de frontieră au observat pe raza localității Săpânța, jud. Maramureș, pe malul râului Tisa mai multe persoane care nu își justificau prezența în zonă.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat patrula poliției de frontieră au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin.

La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție însoțită de un echipaj canin care a depistat un cetățean ucrainean, în vârstă de 30 de ani, care se ascundea în vegetația din zonă.

În urma cercetării zonei au fost descoperite cinci colete care conțineau țigări și un autoturism marca Volkswagen Sharan cu care urmau să fi transportate țigările. De asemenea, au fost informate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.750 pachete, în valoare de 44.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Informații furnizate de ITPF Sighetu Marmației

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA