spot_img
AcasăActualitate112ACŢIUNE LA NIVEL NAŢIONAL - În doar 4 ore, aproape 200 de...

ACŢIUNE LA NIVEL NAŢIONAL – În doar 4 ore, aproape 200 de permise reţinute şi 1.600 de amenzi date, într-o acţiune vizând transportul de mărfuri şi persoane

spot_img

DISTRIBUIȚI

ACŢIUNE LA NIVEL NAŢIONAL  Poliţiştii rutieri şi de la ordine publică au organizat o acţiune la nivel naţional privind siguranţa transporturilor de persoane şi mărfuri, în urma căreia, în doar patru ore, au fost aplicate aproape 1.600 de amenzi, iar aproape 200 de şoferi au rămas fără permis de conducere.

Vineri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – IGPR, poliţiştii rutieri şi de la ordine publică din întreaga ţară au acţionat pentru reducerea accidentelor produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane şi mărfuri.

În doar 4 ore, pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 1.589 de sancţiuni contravenţionale. 185 pentru nerespectarea legislaţiei specifice transporturilor rutiere publice, 35 pentru nerespectarea perioadelor de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 41 pentru nerespectarea prevederilor privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere şi 3 pentru nerespectarea prevederilor privind transportul public local.

De asemenea, au fost aplicate 80 de amenzi pentru conducerea unui autovehiculul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influenţa alcoolului, 87 pentru defecţiuni tehnice, 371 pentru neportul centurii de siguranţă, 46 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, fără dispozitiv tip ”mâini libere” şi 36 pentru neefectuarea în termenul legal a inspecţiei tehnice periodice.

Totodată, poliţiştii au constatat 737 de abateri la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute 197 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 19 pentru consumul de alcool, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare au fost retrase 124 de certificate de înmatriculare.

În timpul acţiunii, au fost constatate 33 de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 30 de conduceri pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA