AcasăActualitate112ACȚIUNE LA BORȘA – Polițiștii au reținut doi braconieri

ACȚIUNE LA BORȘA – Polițiștii au reținut doi braconieri

DISTRIBUIȚI

ACȚIUNE LA BORȘA  Doi bărbaţi din Borşa au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de braconaj, uciderea speciilor de faună sălbatică protejate, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală.

În cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind braconarea unui exemplar de interes cinegetic din specia capra neagră din Parcul Naţional Munţii Rodnei, poliţiştii au efectuat ieri, în baza unor mandate emise de instanţă, nouă percheziţii domiciliare pe raza oraşului Borşa şi a comunei Moisei.

Sub coordonarea procurorului de caz, la acţiune au participat 63 de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, investigaţii criminale, ordine publică, investigarea criminalităţii economice şi criminalişti, sprijiniţi de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor 112 kg carne de vânat, două lunete pentru arme de vânătoare, două cartuşe cu glonţ, un trofeu provenit de la un exemplar de cerb carpatin precum şi alte bunuri. De asemenea, a fost ridicată suma de 53.000 de lei.

Toate bunurile ridicate urmează să fie supuse unor constatări criminalistice balistice respectiv expertizei medico – veterinare. Un tânăr de 23 de ani şi un bărbat de 46 de ani, ambii domiciliaţi în Borşa, au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările şi la finalizarea lor vor dispune măsuri legale.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA