AcasăActualitate112ACȚIUNE ÎN FORȚĂ ÎN MARAMURES - Grup infracțional care se ocupa de...

ACȚIUNE ÎN FORȚĂ ÎN MARAMURES – Grup infracțional care se ocupa de trafic cu minori, destructurat de polițiști

DISTRIBUIȚI

ACȚIUNE ÎN FORȚĂ ÎN MARAMUREȘ  La data de 27 august a.c., polițiștii ai Brigăzi de Combatere a Criminalității Organizate Cluj – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 8 percheziții pe raza localităților Vișeu de Sus și Leordina, din județul Maramureș, pentru destructurarea unei grupări infracționale care ar fi exploatat minori prin muncă forțată.

8 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 61 de ani, sunt bănuiți că, sub pretextul derulării unor activități educative privind recuperarea și reintegrarea socială a tinerilor, ar fi supus minori la munci epuizante, i-ar fi lipsit de libertate și le-ar fi interzis să ia legătura cu familiile, cu alte persoane ori cu autoritățile.

Astăzi, au fost puse în executare 9 mandate de percheziții domiciliare și 3 mandate de aducere pentru cei în cauză, doi dintre aceștia fiind cetățeni germani.

Totodată, au fost ridicate documente pentru probarea activității infracționale și sume de bani.

În prezent, 4 minori și un major au fost încredințați spre instituționalizare temporară D.G.A.S.P.C. Maramureș, urmând a fi clarificată situația tuturor minorilor.

Acțiunea s-a desfășurat cu suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române. De asemenea, la activități au participat jandarmi, iar un elicopter al Inspectoratului General de Aviație din cadrul M.A.I. a survolat zona pe timpul acțiunii.

La data de 27 august 2019, D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală a preluat dosarul înregistrat la Biroul Teritorial Maramureș, având în vedere complexitatea cauzei și resursele tehnice, logistice și umane necesare aflării adevărului judiciar.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de minori, pentru documentarea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale.

Informații furnizate de IPJ Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA