spot_img
AcasăEvenimentACȚIUNE - Elevii băimăreni au învățat de la militari ce înseamnă o...

ACȚIUNE – Elevii băimăreni au învățat de la militari ce înseamnă o carieră „condimentată” cu mult patriotism

DISTRIBUIȚI

ACȚIUNE Elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Baia Mare au învățat astăzi, 18 octombrie ce înseamnă munca depusă din patriotism. Acțiunea a fost organizată de Centrul Militar Județean Maramureș și Batalionul 612 Artilerie Antitanc Maramureș. Scopul acesteia a fost acela de a mediatiza beneficiile și caracteristicile profesiei de militar în rândul tinerilor din Baia Mare.

 

Îmbrăcați în haine militare, ofițerii și subofițerii le-au arătat elevilor tehnica de luptă dar și ceea ce înseamnă cu adevărat o carieră în acest domeniu

În cadrul activității a fost mediatizată și oferta de școlarizare a structurilor MApN.

„Tinerii se arată interesați de cariera militară dar toți ar dori condiții de admitere mai ușoare în școlile care aparțin structurilor noastre. Avem multe instituții de învățământ pentru care ar putea să aplice și să devină studenții în învățământul militar”, a declarat Gabriel Gilvacs, reprezentant al Centrului Militar Județean Maramureș.

Armele au fost ca și un magnet pentru tinerii care au privit cu entuziasm spre o carieră în domeniul militar. Acțiunea a avut loc ca și un preambul al manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei Române. În prima zi a acțiunii ieri, 18 octombrie, elevii Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” din Baia Mare au luat contact cu ceea ce înseamnă munca în domeniul militar dar și tehnicile de care dispun structurile de apărare.

Simona Vasiac

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA